Μπιθικώτσης – Βαρθακούρης – Διονυσίου καταχειροκροτήθηκαν στα Καβάσιλα

005.jpg

Η αγάπη του κόσμου τους έφερε και φέτος στο ανοιχτό θέατρο των Καβασίλων, το βράδυ της Τετάρτης, με τους ίδιους να ομολογούν ότι δεν έχουν γνωρίσει πουθενά αλλού τόσο θερμό κοινό, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι κάθε χρόνο θα μας επισκέπτονται! Ο λόγος φυσικά για τους γιους των θρύλων του Ελληνικού τραγουδιού, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Χάρη Βαρθακούρη και τον Άγγελο Διονυσίου που για πάνω από δύο ώρες «ζωντάνεψαν» τα τραγούδια που σημάδεψαν τη μουσική ιστορία της χώρας μας!

Ένας ολόκληρος μουσικός θησαυρός άρχισε να ξετυλίγεται από το γιο του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, το γιο του αξεπέραστου Γιάννη Πάριου και το γιο του ανεπανάληπτου Στράτου Διονυσίου στο κοινό, μέσα από μία χορταστική συναυλία που ήδη έχουν απολαύσει χιλιάδες θεατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχοντας την τιμή να έχει νονό των πρόσφατα εκλιπόντα Κώστα Βίρβο, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ξεκίνησε τη συναυλία τραγουδώντας ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του πατέρα του, το «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», ενώ ο Χάρης Βαρθακούρης, για να μην «χαλάσει την παράδοση», όπως τόνισε και ο ίδιος, είπε τελευταίο το… πρώτο του τραγούδι «Πιο καλή η μοναξιά». Όσο για τον Άγγελο Διονυσίου; Η «πίστα» πήρε φωτιά όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου»!

Μαζί τους, η Χρύσα Μπελούση ξεσήκωσε και αυτή το κοινό τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια μεγάλων κυριών του Ελληνικού πενταγράμμου.

Η συναυλία αυτή τη φορά ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό, ενώ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος έκανε επίδειξη των χορευτικών του ικανοτήτων, χορεύοντας την «παραγγελιά» του, τη «Δραπετσώνα» του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Το ανοιχτό θέατρο των Καβασίλων ήταν κατάμεστο από κόσμο αφού, πάνω από 1.000 άνθρωποι, από ολόκληρο το νομό, πήγαν να αποθεώσουν τους γιους των τριών «Γιγάντων» του Ελληνικού Τραγουδιού, τραγουδώντας μαζί τους τα αγαπημένα τους τραγούδια. 

Όσο για τη δέσμευση που μας έδωσαν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Άγγελος Διονυσίου, εμείς δεν την ξεχνάμε… Το επόμενο καλοκαίρι τους περιμένουμε και πάλι!

 

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com