Πολιτική

«Μπλόκο» από το ΠΑΣΟΚ στις ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές

laikes_agores.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή θέσεων καταγράφεται από το ΠΑΣΟΚ σε δύο επίμαχες διατάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, με τους βουλευτές να υιοθετούν αιτήματα εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Σε μια ακόμη προσπάθεια διαφοροποίησης από την πολιτική της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος δηλαδή, έσπευσε τη Δευτέρα να διατυπώσει τη διαφωνία του για επίμαχες ρυθμίσεις στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.  

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι το κόμμα του διαφωνεί με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, καθώς και με την κλήρωση των θέσεων.

Όπως ανέφερε ο Μιχ. Κασσής, μετά και τις κινητοποιήσεις που δείχνουν αντιδράσεις όχι μόνο των παραγωγών αλλά και των εμπόρων, το κόμμα του χωρίς να αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους και προτείνει να μην αλλάξει το καθεστώς των θέσεων με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων αλλά να παραμείνουν ως έχει.

Παράλληλα, απέρριψε και το θέμα της κλήρωσης προτείνοντας να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Εξω από τη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας είχαν συγκεντρωθεί πολλοί παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπ. Ανάπτυξης.

Μετά από αυτά τα νέα δεδομένα αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Πηγή: tanea.gr

Όλη η επικαιρότητα