Αγροτικά

Μπλόκο Μαραθιάς: Σε καθημερινή βάση ολιγόωρο κλείσιμο του δρόμου μέχρι νεωτέρας (VIDEO)

12576337_1137157836303840_817978194_n.jpg
Ακούστε το άρθρο
Έκαναν την αρχή οι αγρότες στο μπλόκο της Μαραθιάς και σε συντονισμό με το μπλόκο του Κουρτεσίου και το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, προχώρησαν χθες σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.


Αν και η απόφαση σε πανελλαδικό επίπεδο είναι να ξεκινήσει ο αγώνας με δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς των εθνικών οδών, οι αγρότες στη Μαραθιά έκλεισαν χθες το δρόμο για μία ώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρξει κλιμάκωση.

Άλλωστε, το μπλόκο διαρκώς ενισχύεται και ήδη στο σημείο τα τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί έχουν αγγίξει τα 200 σε αριθμό και μαζί με το μπλόκο του Κουρτεσίου αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Ηλείας βρίσκονται περίπου 450 τρακτέρ και έπεται συνέχεια.


‘Να βγουν όλοι στο δρόμο’
Το κάλεσμα του συντονιστικού οργάνου προς τους αγρότες είναι: «Όλοι στους δρόμους- όλοι στον αγώνα». Από την πλευρά της συντονιστικής επιτροπής υπάρχει αισιοδοξία ότι όσο περνούν οι ημέρες ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτών θα αυξάνεται και οι κινητοποιήσεις θα πάρουν τη μορφή μαζικού αγώνα με όλους τους αγρότες στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Όπως λένε, σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και καλούνται άπαντες να βγουν στο δρόμο.

Το ‘ραντεβού’ χθες είχε δοθεί στις 11:30 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες παράταξαν τρία τρακτέρ κάθετα στην εθνική οδό αποκλείοντας την κυκλοφορία, ενώ ταυτόχρονα παρατάχθηκαν και οι ίδιοι μπροστά από τα τρακτέρ πραγματοποιώντας συμβολικό και ειρηνικό αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Ήταν μία κινητοποίηση χωρίς παρατράγουδα, ενώ οι αγρότες είχαν φροντίσει να ζητήσουν και συγγνώμη από τους διερχόμενους οδηγούς για την ταλαιπωρία. Η συντονιστική επιτροπή είχε φροντίσει να τυπώσει φυλλάδια τα οποία διένειμε στους διερχόμενους οδηγούς, ζητώντας τους συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τονίζοντάς τους ότι οι αγρότες δίνουν αγώνα επιβίωσης, αγωνιζόμενοι ενάντια στα μέτρα που πλήττουν όλες τις κοινωνικές τάξεις. «Σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε δίπλα μας. Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε όλοι μαζί» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο φυλλάδιο.


Και σήμερα στις 11:30

Οι αγρότες και σήμερα έχουν κληθεί να βρίσκονται όλοι στο μπλόκο της Μαραθιάς στις 11:30 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού, ενώ επιτροπή θα μεταβεί στη Λάρισα για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου.

Χθες στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, μαζί με μέλη του συμβουλίου, καλώντας όλους να αφήσουν τους καναπέδες τους και να βγουν στον αγώνα.




Μαρία Καραμπάτση



Διαβάστε περισσότερα στην σημερινή έκδοση της εφ. “ΠΑΤΡΙΣ”

Όλη η επικαιρότητα