My Name Is

My name is… Anastasopoulos

anastasopoulos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

My name is… Anastasopoulos

… Takis Anastasopoulos!

 

Ο Τάκης Αναστασόπουλος στα 32 του ζει και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Καλλικώμου και ανήκει σε αυτούς που δουλεύουν την ώρα που οι άλλοι κοιμούνται. Ως αρτοποιός κάνει τη νύχτα μέρα και εξηγεί τα μυστικά της νύχτας και τι αίσθηση σου αφήνει η βραδινή εργασία. Επίσης μας λέει τι του αρέσει και τι όχι στην Ηλεία αλλά και πώς ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του.

Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με πέντε λέξεις;

Χιουμορίστας, ευγενικός, ειλικρινής, απαιτητικός και πρακτικός

Πόσο εύκολο είναι… να κάνεις την νύχτα ημέρα;

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως να φαίνεται, αλλά για να καταφέρεις κάτι τέτοιο πρέπει να το λέει η καρδιά σου. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ειδικά όταν αυτό είναι τη νύχτα, αυτό που σε φτιάχνει είναι η καλή ψυχολογία και η θετική ενέργεια. Το έχω καταφέρει περνώντας το και στους συνεργάτες μου και κάπως έτσι κάνουμε τη νύχτα μέρα…

Ποια είναι τα αρνητικά και ποια τα θετικά στο να δουλεύεις βραδινό ωράριο και δη σε ένα αρτοποιείο;

Το αρνητικό δεν μπορεί να είναι άλλο παρά ο ύπνος. Αναμφίβολα  ο βραδινός ύπνος είναι ζωτικός για τον άνθρωπο, αλλά και πάλι όταν είσαι χρόνια μέσα στη νύχτα, αυτό γίνεται συνήθεια και τρόπος ζωής. Με ρωτάνε πολλοί φίλοι πώς τα συνδυάζω με την προσωπική μου ζωή. Με καλή οργάνωση και προγραμματισμό, για όλα υπάρχει λύση και σωστή ισορροπία σε επαγγελματική και προσωπική ζωή. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι τη νύχτα υπάρχει περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση.  Επίσης μου αρέσει που αντικρίζω πρώτος τον ήλιο, το φως της ημέρας και την Ελλάδα. Είναι μοναδική η αίσθηση της ανατολής του ηλίου, ειδικά τα καλοκαίρια.  Η ομορφότερη ώρα της ημέρας είναι το ξημέρωμα και πολλές φορές η πρώτη ηλιαχτίδα σε αποζημιώνει για τη βραδινή εξάντληση.

Ποια είναι για σένα η πιο μεγάλη αλήθεια;

Το ένστικτό είναι αλάνθαστο, εμπιστευθείτε το!

Τι δεν συγχωρείς στους  άλλους;

Είναι σίγουρο πως δεν συγχωρώ το ψέμα όπως επίσης την αχαριστία αλλά και τους ύπουλους και διπρόσωπους ανθρώπους.

Είσαι «κολλημένος» με τα social media;

Παρακολουθώ αρκετά τα πιο δημοφιλή social media, όπως το Facebook και το Twitter. Έχω ενεργό λογαριασμό και στα δύο, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες έχω «κολλήσει» περισσότερο στο tweetάρισμα.

Τι σε κάνει να ελπίζεις ότι η επόμενη ημέρα στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένω και πολλά πράγματα να αλλάξουν την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Ελπίζω μόνο στη συλλογική δύναμη των πολιτών, χωρίς κάλπες και σταυρούς, για να δούμε κάτι διαφορετικό προς το καλύτερο. Άλλωστε τις εκλογές τις έχουμε κάνει πια καλοκαιρινά event!

Ποια είναι τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα σου;

Μου αρέσει να παρακολουθώ τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κυρίως στα αυτοκίνητα,  γιατί με  κεντρίζει ιδιαίτερα η εξέλιξή τους στο πέρασμα του χρόνου. Επίσης λατρεύω να βρίσκομαι και να περνάω αρκετές ώρες σε μοναδικά τοπία φυσικής ομορφιάς, εκεί που το ανθρώπινο χέρι δεν επεμβαίνει. Όποτε βρίσκω λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, επιδίδομαι σε σύντομες εξορμήσεις και ταξίδια σε όμορφα μέρη.

Τι σου αρέσει και τι σε «χαλάει» στην Ηλεία;

Μου αρέσει η ομορφιά της, γιατί συνδυάζει τα πάντα. Έχει ωραίες παραλίες, έχει όμορφα βουνά, πάρα πολλά αρχαιολογικά μνημεία και εκκλησίες να επισκεφθείς, ενώ διαθέτει και τοπία με απίστευτη φυσική ομορφιά που σε εντυπωσιάζουν. Αυτό που με χαλάει είναι ότι είμαστε πάρα πολύ πίσω σε ζητήματα όπως η νοοτροπία, η εξέλιξη και η παραγωγικότητα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να εκτιμούμε περισσότερο αυτά που έχουμε και να κοιτάξουμε πώς θα βελτιωθούμε και σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία.


Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com


Όλη η επικαιρότητα