My Name Is

My name is Gianakopoulos … George Gianakopoulos!

gianakopoulos_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα, μεγάλωσε, μένει και εργάζεται στον Πύργο…

Στα 38 του διαθέτει εμπειρία 23 ετών ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες (Ninjutsu και Ju-jutsu) ενώ διδάσκει στη Σχολή Τζούντο «Άγγελος Καλύκας» στον Πύργο (Θεμιστοκλέους & Δεληγιάννη)…

Παράλληλα κάνει την δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΟΡΤ 92,3 (κάθε Σάββατο 4 με 6 μ.μ.) και σήμερα καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις μας…


Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με τρείς λέξεις;

Αυθόρμητος, περιπετειώδης, ειλικρινής…

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τις πολεμικές τέχνες Ninjutsu και Ju-jutsu;

Συνέβη από μικρή ηλικία, κυρίως γιατί με είχαν συναρπάσει οι ταινίες πολεμικών τεχνών! Στην εφηβική μου ηλικία ξεκίνησα  να ασχολούμαι πιο ουσιαστικά! Και τελικά ήταν αυτό που με κέρδισε ώστε να μπορέσω να ασχοληθώ και αργότερα και σαν δάσκαλος!

Ποια είναι η βασική φιλοσοφία των δυο τεχνών;

Το ninjutsu είναι μια ολοκληρωμένη παραδοσιακή πολεμική τέχνη που έχει τις ρίζες της στην Μεσαιωνική Ιαπωνία! Όλοι φυσικά έχουμε δει στο παρελθόν ταινίες με ninja! Το ju-jutsu είναι ένα πολύ καλό σύστημα αυτοάμυνας και επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον σπορ, έχει  αρκετά μεγάλη εξάπλωση τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο! Και επίσης αναμένεται να γίνει και Ολυμπιακό άθλημα.

Τι θα έλεγες σε κάποιον προκειμένου να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα αθλήματα-τέχνες;

Θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουν τα νεαρά αγόρια και κορίτσια τα οφέλη μιας πολεμικής τέχνης! Μιας και μόνο θετικά θα μπορούσε να τους προσφέρει σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο όπως ευεξία, αυτοπεποίθηση αλλά και μια ολοκληρωμένη μορφή αυτοάμυνας.

Ποια θεωρείς ως την πιο σημαντική στιγμή που έζησες στην έως τώρα ενασχόληση σου;

Μέσα από την διαδρομή μου στις πολεμικές τέχνες ήταν αρκετές οι σημαντικές στιγμές που έχω ζήσει αφού έχω γνωρίσει μεγάλους δασκάλους! Σαν πιο σημαντική όμως μπορώ να πω πως ήταν η βράβευση μου με τον τίτλο δασκάλου και αναγνωρισμένου προπονητή από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού… έναν τίτλο τον οποίο κατέχουν λίγοι εκπαιδευτές στον νομό μας.

Πως κρίνεις το επίπεδο στο συγκεκριμένο χώρο στην Ηλεία και στην Ελλάδα; Ταλέντα υπάρχουν;

Το επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλό τόσο σε ότι αφορά τους εκπαιδευτές όσο και για τους εκπαιδευομένους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Ηλεία διαθέτει εκπαιδευόμενους με πανελλαδικές αλλά και εκτός ελλαδικού χώρου διακρίσεις. Κατά συνέπεια μπορώ να πω πως η Ηλεία διαθέτει αναπτυγμένο επίπεδο και αφήνει πίσω της νομούς με μεγαλύτερο πληθυσμό.

Σε τι προτρέπεις τους νέους αθλητές και ποιά συμβουλή δίνεις σε αυτούς που θέτουν υψηλούς στόχους;

Τους προτρέπω να κυνηγούν με σθένος τους στόχους τους αλλά και να σέβονται το άθλημα – πολεμική τέχνη. Επίσης, τους παροτρύνω να προσπαθούν να ανεβάζουν το επίπεδο της πολεμικής τους τέχνης.

Το ραδιόφωνο πως πρόεκυψε στη ζωή σου;

Αφενός μεν εντελώς τυχαία, αφετέρου λόγω της αγάπης μου για την μουσική. Μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μου το αφιερώνω στη μουσική, είτε ακούγοντας είτε παίζοντας… τώρα συμβαίνει και στο ραδιόφωνο της ΟΡΤ!

Ποιο είναι το «περιεχόμενο» της εκπομπής σου;

Σκοπός μου, μέσω της ελληνικής μουσικής που επιλέγω, είναι να ψυχαγωγήσω τον ακροατή όσο και να επικοινωνήσω μαζί του. Είναι ένα δίωρο που διαμορφώνω μαζί με τους ακροατές για να γίνεται πιο ευχάριστο το απόγευμα του Σαββάτου.

Τεχνολογικά πόσο «δικτυωμένος» είσαι;

Θα έλεγα όχι ιδιαίτερα αλλά χρησιμοποιώ, όσο μπορώ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να επικοινωνώ διότι οι καιροί το απαιτούν. Συμπορεύομαι και εγώ με την σημερινή πραγματικότητα…

Τι σε κάνει αισιόδοξο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε;

Η επικρατούσα  οικονομική δυσχέρεια στην χώρα μας είναι κάτι το οποίο απασχολεί καθημερινά και έμενα. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύω ότι οι δύσκολες μέρες που περνάμε τελειώνουν και ότι τελικώς θα βγούμε πιο δυνατοί όλοι από αυτήν την περιπέτεια. Δεν σκέφτομαι τι έφταιξε και φτάσαμε στο οικονομικό αδιέξοδο γιατί απλά δεν θα αλλάξει κάτι, ούτε θα καταλήξω με ακρίβεια στην αιτία καθώς οι απόψεις διίστανται (φταίνε οι μεν ή οι δε). Εν τέλει θα έλεγα πως είμαι από αυτούς που δεν κρίνουν το μέλλον ως αβέβαιο…

Όλη η επικαιρότητα