My name is Giannakopoulos… Nikos Giannakopoulos!

giannakopou.jpg

Ο σημερινός φιλοξενούμενος της στήλης, Νίκος Γιαννακόπουλος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαστούνη…

29 ετών, έζησε για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα σπουδάζοντας (Τεχνολόγος/Γεωπόνος) και τα τελευταία δυο χρόνια περίπου είναι ιδιοκτήτης του Café-coctail bar My Friends στην Γαστούνη…

Δείτε τι απαντά στις ερωτήσεις μας…

 

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

 

Πως θα αυτοχαρακτηριζόσουν;

Θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος δυναμικός, αλτρουιστής, κοινωνικός, χωρίς δισταγμούς και αναστολές, φιλόδοξος αλλά πολλές φορές παραπονιάρης και γκρινιάρης.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή σου;

Η μητέρα μου, που την έχασα πρόσφατα. Η οικογένειά μου και οι στόχοι που θέτω.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να επιλέξεις να ανοίξεις ένα café-bar;

Συμπτωματικά βρέθηκα στο χώρο και στο αντικείμενο από πάρα πολύ μικρός. Η ενασχόληση μου με το είδος από μικρή ανάγκη για το χαρτζιλίκι έγινε πάθος, αγάπη και στόχος για πραγμάτωση της ιδέας που είχε μπει από νωρίς στο μυαλό μου.

Σαν επαγγελματίας τι σε διακρίνει;

Το πάθος για την ποιότητα, την τελειότητα και την επαγγελματική/αισθητική αξία των όσων προσφέρω.

Ποια είναι τα αρνητικά και ποια τα θετικά στο να είσαι ιδιοκτήτης σε ένα Café-bar σε μια πόλη όπως η Γαστούνη;

Η ενασχόληση με το χώρο, σε σχέση με το μέγεθος της πόλης, μοιράζεται σε πολλούς επαγγελματίες κι έτσι οι προσδοκίες είναι περιορισμένες. Τα θετικά είναι ότι στην πόλη υπάρχει «παρθένο κοινό» που ψάχνει να γνωρίσει και να αγκαλιάσει καινούριες ιδέες και σωστές υπηρεσίες που ενίοτε της αναζητούσε αλλού…

Είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή σου;

Η αγάπη μου γι’ αυτή τη δουλειά δεν μπορεί παρά να με κάνει ευτυχισμένο. Άλλωστε πιστεύω ότι σαν νέος επαγγελματίας έχω ακόμα να δώσω πολλά.

Θυμάσαι κάποια παράξενη ατάκα ή παραγγελία που άκουσες από κάποιον πελάτη;

Πολλά είναι τα παράξενα που ακούμε κατά καιρούς αλλά ας μην εξειδικεύουμε… με τις δικές μας συμβουλές, τέτοιου είδους ευτράπελα, δεν δημιουργούνται.

Γενικότερα η Γαστούνη είναι μια πόλη που…

είναι η Τρίτη σε πληθυσμό πόλη του νομού Ηλείας. Αισθητικά και από πλευράς υποδομών βρίσκεται σε αξιόλογο επίπεδο. Η σύνθεσή της τείνει στα όρια μιας ημιαστικής πόλης με συνεχώς αυξανόμενες δυνατότητες για περισσότερη πρόοδο και ευημερία.
 

Είσαι κι εσύ νέος αλλά, και λόγω επαγγέλματος, έχεις μια πιο άμεση επαφή με νέους ανθρώπους… πόσο τους έχει αλλάξει η κρίση, τι πιστεύουν για το μέλλον;

Το πρόβλημα με τους νέους σήμερα, λόγω της κρίσης, είναι ότι έχει χαθεί η ελπίδα από τα μάτια τους. Βλέπουν θολά το όραμά τους. Για το μέλλον πιστεύουν στην ανανέωση των πολιτικών αξιών.

Όταν βγαίνεις τι επιλέγεις;

Οι επιλογές μου για έξοδο προσπαθώ να είναι διαφορετικές από το είδος της δουλειάς μου… έτσι πολλές φορές επιλέγω να πάω σινεμά, ή για φαγητό… αλλά επισκέπτομαι συχνά και μαγαζιά του ίδιου αντικειμένου για κοινωνική σχέση, ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία φιλικής συνεργασίας.

Με την Τεχνολογία πως τα πάς;

Είμαι πολύ καλά εξειδικευμένος. Άλλωστε σήμερα η τεχνολογία είναι τρόπος ζωής και η επιχείρησή μου λειτουργεί σε μεγάλο μέρος με τη βοήθειά της.

Πως ονειρεύεσαι τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια;

Αφού εκπληρώσω τους στόχους μου, κατά το δυνατόν, θα ήθελα να έχω μια ζωή ήρεμη, με ευτυχία, πολλή αγάπη και σιγουριά.