My Name Is

My name is Gourgouras… Antonis Gourgouras!

gourgouras_2.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ο Αντώνης Γουργούρας γεννήθηκε στην Πάτρα πριν 25, περίπου χρόνια, μεγάλωσε και μένει στην Ανδραβίδα απ` όπου και η καταγωγή του… 
Απόφοιτος Σχολής Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων (με ειδικότητα στην κατηγορία τροφίμων και ποτών), έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Ηλείας, ενώ αυτή την εποχή ασχολείται με το bartendering στο Lift Café Bar στην Αμαλιάδα
Ας δούμε τι απαντά στις ερωτήσεις μας ο σημερινός καλεσμένος της στήλης …

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

Τι θα έλεγες για σένα σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει;

Πιστεύω ότι το να μιλάει κανείς για τον εαυτό του είναι μια πολύ εκλεπτυσμένη μορφή υποκρισίας, γι’ αυτό αφήνω το περιθώριο να με γνωρίσουν και να μιλήσουν οι άλλοι για μένα.

Ως τώρα στη ζωή σου κάνεις αυτό που σου αρέσει; Νιώθεις ευχαριστημένος από τις επαγγελματικές σου επιλογές;

Πιστεύω ότι το να κάνει κανείς στην ζωή του ότι του αρέσει δεν σημαίνει ότι μένει πάντα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και εγώ προσπαθώ να κάνω πράγματα που με ικανοποιούν και αποσκοπούν στο να ωφεληθεί η επαγγελματική μου διαδρομή… και μέχρι στιγμής νιώθω πολύ ευχαριστημένος από τις επιλογές μου.

Πως θα περιέγραφες την εμπειρία σου έχοντας εργαστεί σε εστιατόρια ξενοδοχείων στη Μύκονο και την Ηλεία ως υπεύθυνος προσωπικού;

Σίγουρα τα νησιά έχουν να προσφέρουν πιο πολλές εμπειρίες γιατί είναι η νούμερο ένα επιλογή για τις διακοπές των τουριστών. Γι’ αυτό οι ξενοδοχειακές τους μονάδες είναι άρτια επανδρωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις και εμπειρία για τις ανάγκες των πελατών.

Μπορεί η Ηλεία στο μέλλον να «ποντάρει» στον Τουρισμό;

Ο τόπος μας έχει πάρα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους με μεγάλη ιστορική σημασία, έχει τις ομορφότερες και πεντακάθαρες ακτές που σίγουρα έχουν να προσφέρουν πολλά στους τουρίστες που θα τον επισκεφτούν.

Όσον αφορά το bartendering… τι κάνει κάποιον να ξεχωρίζει;

Πολύ σημαντικό ρόλο έχει η γνώση, η εμπειρία, η ταχύτητα και η τεχνική που χρησιμοποιείται ώστε να παρασκευάσεις τα γευστικότερα και ευπαρουσίαστα ποτά και cocktails.

Ποια ποτά προτιμούν οι άνδρες και ποιά οι γυναίκες;

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν γυναικεία και ανδρικά ποτά… ο καθένας προτιμάει το ποτό ή το cocktail με την γεύση που του αρέσει.

Πως θα χαρακτήριζες το nightlife της Αμαλιάδας;

Η Αμαλιάδα είναι μια πόλη που, πέρα από τον μόνιμο πληθυσμό, την επισκέπτεται πολύς κόσμος ενώ διαθέτει και φοιτητόκοσμο. Μπορεί κανείς να βρει ότι θέλει ξεκινώντας από τον απογευματινό του καφέ, το βραδινό του φαγητό και να συνεχίσει απολαμβάνοντας το ποτό του στα νυχτερινά club της πόλης.

Γνωρίζω πως έχεις ασχοληθεί και με το μόντελινγκ κάνοντας κάποιες φωτογραφίσεις… αν σου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανες σε επαγγελματική βάση;

Αυτό το έκανα ερασιτεχνικά, για χόμπι… ίσως αν μου δινόταν κάποια καλή ευκαιρία να το έκανα και σε πιο σοβαρό βαθμό αν και πιστεύω πως δεν υπάρχει μέλλον σε αυτό το χώρο στην Ελλάδα.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο;

Αγαπημένο μου χόμπι είναι η ελεύθερη κατάδυση γι’ αυτό όποτε βρίσκω ελεύθερο χρόνο δεν τον αφήνω ανεκμετάλλευτο!

Πως αντιμετωπίζεις το μέλλον; 

Το μέλλον πλέον έχει γίνει πολύ αβέβαιο. Έτσι προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που μου δίνονται για να φτάσω πιο κοντά στους στόχους μου.

Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Όταν οι γύρω μου είναι ευτυχισμένοι, με ικανοποιεί και αυτό μου αρκεί για να χαμογελώ.

 

 

Όλη η επικαιρότητα