Είναι μόλις 28, μπαμπάς ενός γλυκύτατου μωρού λίγων ημερών και οδηγός λεωφορείου.
Ο λόγος για τον Φάνη Μπολούμη ή αλλιώς… FunaSap -όπως μας συστήνεται τον τελευταίο καιρό μέσα από το κανάλι του στο YouTube.

Vlogs, Gaming videos, Tips για το μοντάζ που προσελκύουν μικρούς αλλά και μεγάλους είναι μερικά από τα βίντεο που θα δει κανείς στο κανάλι του Φάνη…

To πως έχει καταφέρει να τα συνδυάσει όλα αυτά, μας το απαντά στη συνέντευξη που ακολουθεί…

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

Ποιος είναι ο Φάνης με τρεις λέξεις;
Τί θα φάμε;

Οι περισσότεροι, Φάνη, σε γνωρίζουμε ως FUNASAP μέσα από το κανάλι σου στο YouTube…θέλω να μου πεις πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με αυτό..
Η αλήθεια είναι πως από μικρός είχα αγάπη με τις κάμερες,τα βίντεο, και το μοντάζ και πάντα είχα στην άκρη του μυαλού μου το Youtube που πολύ παρακολουθώ . Δημιουργούσα βίντεο τα οποία τα έδειχνα σε πολύ κλειστό κύκλο, φίλους και οικογένεια και φαινόταν να τους αρέσουν. Λίγο η δικιά τους παρότρυνση, λίγο η δικιά μου τρέλα έφεραν την απόφαση να τα ανεβάζω και στο Youtube

Ο Funasap είναι κάτι διαφορετικό από τον Φάνη; -Ποιο ήταν το όραμα σου όταν ξεκίνησες;
Ήθελα  το κανάλι μου  να έχει διαφορετικό όνομα από το κανονικό μου όνομα. Την ιδέα για το όνομα την έδωσε η γυναίκα μου η Σαπφώ και σημαίνει στην ουσία “διασκεδαστικό, όσο πιο γρήγορα γίνεται” λόγο κάποιον σύντομων βίντεο που κάναμε στο instagram  και επίσης ταιριάζει λίγο με τα ονόματά μας fanis(fun)and(a)sappho(sap)

Πως είναι να βγάζεις την προσωπική σου ζωή προς τα έξω..;
Αυτό που μου αρέσει στο Youtube είναι ότι διαλέγω εγώ το υλικό μου και τι θέλω να δείξω, γενικά όμως είμαι πολύ “χύμα” σαν χαρακτήρας και δεν κολλάω στο να βγάλω προς τα έξω την πραγματική μου εικόνα με ότι κακό και λάθος μπορεί να περιλαμβάνει αυτή . Έχει νομίζω κάποιες”παγίδες” αυτό αλλά νομίζω έχει και κοινό που το τιμάει και σου δίνει αγάπη.

Έχει αλλάξει καθόλου η ζωή σου από το YouTube?
Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι πλέον υπάρχει κόσμος που με αναγνωρίζει στον δρόμο και με χαιρετάει δεν έχει αλλάξει κάτι

Το επάγγελμα που κάνεις δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με το Youtube κι όμως εσύ, έχεις καταφέρει να τα συνδυάσεις… Πως το κάνεις αυτό;
Το κανονικό μου επάγγελμα είναι οδηγός λεωφορείου, που πραγματικά δεν έχει καμία σχέση, υπάρχουν όμως στιγμές στην δουλειά μου που μου αρέσει να κάνω “καλαμπουρι” με τους επιβάτες και να γελάει όλο το λεωφορείο , τέτοιες στιγμές Μ έκαναν να βάλω μια κάμερα στο λεωφορείο και να αρχίσω να τις καταγράφω.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν βλέπουν τον…Funasap οδηγό λεωφορείου;
Φυσικά αυτά τα βίντεο με το λεωφορείο είναι και αυτά που αγαπάει πιο πολύ ο κόσμος και δέχομαι τα περισσότερα μυνήματα για να τα κάνω. Λογικό είναι γιατί είναι κάτι το διαφορετικό και τέρμα αυθόρμητο. Παρόλα αυτά είναι βίντεο τα οποία χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνουν.. Όταν με βλέπουν άτομα που με αναγνωρίζουν δείχνουν μεγάλη συμπάθεια και αυτό μου αρέσει πολύ.

Είσαι από μια επαρχιακή πόλη..και στις περισσότερες φορές ο κόσμος έχει «κλειστό» μυαλό και σκέφτεται διαφορετικά…Έχεις παρατηρήσεις περίεργες συμπεριφορές;
Δεν έχω παρατήσει καμία περίεργη συμπεριφορά. Παρόλα αυτά είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι πως δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους ούτε επιδιώκω κάτι τέτοιο . Πάντα όμως σε ότι έκανα έβγαζα μια σιγουριά και έναν δυναμισμό μέσα μου και δεν θα με σταματήσει από το να κάνω κάτι που θέλω ένα κακό σχόλιο ή κάποια αντιπάθεια προς το πρόσωπο μου.

Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου, να ασχοληθείς πιο επαγγελματικά με αυτό;
Ναι θα ήθελα να βγάζω κάποια χρήματα από αυτό που κάνω γιατί πιστεύω θα βοηθήσει στο να ανανεώσω τον εξοπλισμό μου και άμα μπορέσω να μειώσω την δουλειά μου ως οδηγός για να έχω χρόνο να κάνω περισσότερα βίντεο, Παρόλα αυτά δεν θέλω με τίποτα να το έχω ως βασική δουλειά γιατί νομίζω θα αλλάξει όλη η οπτική μου προς το χόμπυ μου.

Κάποιος βλέποντας τα βίντεό σου, θα παρατηρήσει ότι είναι άκρως επαγγελματικά (εικόνα, ήχος, μοντάζ)…Το αποτέλεσμα αυτό, είναι από την αγάπη σου για το συγκεκριμένο θέμα; -Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Funasap;
Ναι εννοείται προσπαθώ σχεδόν κάθε μέρα να μαθαίνω κάτι καινούργιο πάνω σε αυτό το κομμάτι  και δεν πιστεύω πως έχει όρια . Στοχος μου είναι να συνεχίζω να κάνω αυτό που μου αρέσει  στον χρόνο που έχω απολαμβάνοντας το. Όλα τα άλλα νομίζω έρχονται μόνα τους..

Μερικά από τα βίντεο του Funasap