My name is Papagiannopoulou…Aimilia Papagiannopoulou!

papagiannopoulou_2.jpg

Η Αιμιλία Παπαγιαννοπούλου γεννήθηκε πριν 22 χρόνια στον Πύργο όπου και μεγάλωσε. Σπουδάζει Κλασική Φιλολογία στην Αθήνα (στο 4ο έτος).

Εκτός από την φιλολογία που είναι η μεγαλύτερη της αγάπη, ασχολείται αρκετά χρόνια με την Τέχνη και ιδιαίτερα με την κατασκευή πήλινων μικροαντικειμένων. Επίσης της αρέσει ιδιαίτερα το θέατρο και ο χορός…

Για όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα απαντά στις ερωτήσεις που της θέσαμε…

Από τον «All around»

 

Πως θα αυτοχαρακτηριζόσουν;

Αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό μου, προτιμώ να με χαρακτηρίζουν οι άλλοι. Αυτό για το όποιο προσπαθώ τουλάχιστον είναι να δείχνω καλοσύνη στους ανθρώπους.

Τι σε οδήγησε στην Κλασική Φιλολογία;

Η αγάπη μου για τα αρχαία ελληνικά και για τα παιδιά. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά, αυτά είναι που θα με κρατούν νέα για πάντα!

Ξεχωρίζεις κάποιους Κλασικούς και γιατί;

Από αρχαίους Κλασικούς ξεχωρίζω τον Αισχύλο γιατί έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα στο έργο του και μιας και έχω μεγάλη αγάπη στο θέατρο δε θα μπορούσα να μην διακρίνω έναν από τους μεγαλύτερους δραματικούς ποιητές μας.

Ποιο είδος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας σε έλκει περισσότερο;

Νομίζω πως ο τομέας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας που με έλκει περισσότερο είναι η ρητορεία διότι ακόμα και στις μέρες μας είναι ένα είδος που χρησιμοποιείται ευρέως.

Η ρήση που σε αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα;

Η ρήση που με αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα είναι ότι τελικά υπάρχει πάντα χρόνος να πετύχεις αυτό που πραγματικά θέλεις!

Πόσο Έλληνες είναι οι σημερινοί Έλληνες;

Οι σημερινοί Έλληνες έχουν αν μη τι άλλο πίστη στην Ελλάδα και στις δυνατότητές της. Μπορεί στις μέρες μας πολλοί αποδημώντας στο εξωτερικό να ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη αλλού, ωστόσο δεν παύουν τα αισιοδοξούν για την Ελλάδα διατηρώντας τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Όπως και να το κάνουμε οι Έλληνες έχουμε μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που είναι δύσκολο να την αποβάλουμε.

Από τον Πύργο στην Αθήνα… μια «κλασική» διαδρομή για την νεολαία της πόλης που… γοητεύει περισσότερο και απογοητεύει λιγότερο;

Πιστεύω τα δύο τελευταία χρόνια η Αθήνα μάλλον γοητεύει λιγότερο και απογοητεύει περισσότερο. Αν και δεν παύω να πιστεύω πως η Αθήνα είναι ό,τι καλύτερο όσον αφορά το θέμα των σπουδών, εντούτοις δεν είναι και η ομορφότερη πόλη πλέον για να ζήσει ένας φοιτητής, πόσο μάλλον να ζεις σ’ αυτήν ως μόνιμος κάτοικος! Η επαρχία τελικά, έχω την βαθιά πεποίθηση, είναι αναντικατάστατη ως προς την ποιότητα ζωής και την αμεσότητα των ανθρώπων.

Και μετά τις σπουδές τι; Ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο για για το μέλλον της Αιμιλίας;

Μετά τις σπουδές ευελπιστώ να ακολουθήσουν και άλλες σπουδές, ένα μεταπτυχιακό πάνω στα αρχαία ίσως και έπειτα βλέπουμε… Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλω να γυρίσω πάλι στον Πύργο και να ασχοληθώ με το επάγγελμα μου.

Κατασκευάζοντας πήλινα μικροαντικείμενα νιώθεις ότι…

… όταν ασχολούμαι με την κατασκευή πήλινων αντικειμένων και γενικότερα με την κατασκευή νιώθω ότι καταπιάνομαι δημιουργικά με κάτι που αγαπώ πολύ και έτσι γεμίζω τον ελεύθερό μου χρόνο ευχάριστα! Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι στις 17 Μαΐου θα συμμετάσχω στο 2ο Φεστιβάλ Δημοτικής Αγοράς Πύργου όπου και θα εκθέσω τα έργα μου… αν κάποιος θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να στείλει mail στο mgag_1992@hotmail.com

Πως θα χαρακτήριζες τη «σχέση» σου με το χορό και το θέατρο;

Είναι νομίζω σχέση αγάπης. Θεωρώ το χορό και το θέατρο τον καλύτερο τρόπο ψυχαγωγίας, τουλάχιστον για μένα, και προσπαθώ όσο συχνότερα μπορώ να παρακολουθώ παραστάσεις και των δύο ειδών!

Μια ιδανική ημέρα για σένα περιλαμβάνει…

Ιδανική μέρα για μένα είναι αυτή που περιλαμβάνει μάθημα σε σχολείο, βόλτα στην πόλη, δημιουργία πήλινων αντικειμένων και παρακολούθηση κάποιας παράστασης.

Χαμογελάς όταν…

Χαμογελάω όταν κάνω τους άλλους χαρούμενους και όταν βρίσκομαι κοντά σε παιδιά!