My name is Stellas… Leonidas Stellas!

stellas_leon_1.jpg

O Λεωνίδας Στέλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα όπου και είναι ιδιαίτερα γνωστός χάρις στην πολύχρονη παρουσία του στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης ενώ τα τελευταία τρια χρόνια περίπου είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας του πολύ πετυχημένου Lift Music Café-Bar στον πεζόδρομο της πόλης…

Ως φιλοξενούμενος της στήλης είναι αυτός που σήμερα απαντά στις ερωτήσεις μας…

 

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

 

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου σε κάποιον που δε σε ξέρει;

Θα του έλεγα ότι είμαι εξωστρεφής χαρακτήρας με ότι αυτό συνεπάγεται…

Αν έγραφες ένα βιβλίο που θα μιλούσε για τη ζωή σου τι τίτλο θα του έδινες;

Νομίζω ότι ο τίτλος του θα μπορούσε να είναι… «Τα άπαντα ενός μπάρμαν»…

Υπάρχουν πράγματα που δεν έκανες και μετανιώνεις γι` αυτό;

Στην ηλικία που είμαι τώρα και αντιμετωπίζοντας πιο ώριμα το παρελθόν από την μια μετανιώνω που άφησα τις σπουδές μου σε δυο  σχολές για αυτήν την δουλεία! Από την άλλη όμως αυτά που έζησα δεν θα μπορούσα να τα αλλάξω με τίποτα.

Ποιο είναι το πιο παράξενο πράγμα που θυμάσαι από την θητεία σου στο nightlifeτης περιοχής μας;

Από ιστορίες μπορώ να λέω αμέτρητες που ήταν όλες τους ξεχωριστές! Οι περισσότερες από αυτές συνέβησαν την δεκαετία του `90. Μια δεκαετία που πιστεύω πως ήταν η top για το nightlife της περιοχής μας.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους πελάτες δεκαπέντε χρόνια πριν και στους σημερινούς;

Οι πελάτες τότε έβγαιναν για να διασκεδάσουν με όλη την σημασία της λέξης! Αντίθετα τώρα βγαίνουν για να πουν ότι βγήκαν… δεν υπάρχει δηλαδή η ιδία ψυχολογία στην διασκέδαση.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ο κόσμος για να διασκεδάσει εν καιρώ κρίσης;

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι άλλο από την θετική ενεργεία που πρέπει να υπάρχει σε ένα χώρο και που δυστυχώς λίγα μαγαζιά την διαθέτουν σήμερα.

Βλέπεις να συμβαίνει και κάτι θετικό λόγω κρίσης;

Το θετικό που βλέπω εγώ είναι ότι, πλέον, τα μαγαζιά περιποιούνται πιο πολύ τους πελάτες. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν τους θεωρούν πια δεδομένους. Θαρρώ πως όλα τα καταστήματα πρέπει να βρίσκουν συνεχώς τρόπους για να ανανεώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό χρειάζεται ιδέες, οργάνωση και επιμονή. Νομίζω ότι πια τα μαγαζιά δεν αρκούνται μόνο στο να διαθέτουν απλώς το χώρο τους αλλά προσπαθούν να προσφέρουν κι αλλά πολλά πράγματα… γι` αυτό βλέπουμε συνέχεια να διοργανώνονται events, αφιερώματα, θεματικές βραδιές, parties που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών.

Ποιος είναι ο εφιάλτης ενός μπάρμαν;

Ο ρόλος του σημερινού μπάρμαν έχει αλλάξει, πλέον είναι ένα «εργαλείο παράγωγης»… και όσο πιο φτηνό τόσο καλύτερα! Θα έλεγα ότι αυτό που συμβαίνει τώρα έρχεται σε αντίθεση με την δική μας γενιά που τα βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού μπάρμαν ήταν το να δίνει και «show» μέσα στην μπάρα του αλλά και να μπορεί να παράγει ταυτόχρονα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Βγάζαμε πολύ θετική ενέργεια τότε! Οπότε, μπορώ να πω ότι ο σημερινός μπάρμαν σαν εφιάλτη έχει το άγχος! Οι περισσότεροι αγχώνονται πάνω στη δουλεία κι αυτό δεν μένει απαρατήρητο από τον κόσμο! Θα συνιστούσα ψυχραιμία!… (γέλια)

Φταίει ο γυναικείος πληθυσμός για τον μύθο που υπάρχει γύρω από τους μπάρμαν ή μήπως ευθύνονται περισσότερο αυτοί;…

Γυναίκες!… μια λέξη που μου αρέσει πολύ… (γέλια)! Παλιά οι γυναίκες πήγαιναν στα μαγαζιά για να δουν τον ωραίο μπάρμαν! Για αυτόν το λόγο υπήρχαν πάρα πολλές γυναίκες έξω από τα μπαρ και πάντα έφευγαν ευχαριστημένες γιατί είχαν περάσει τέλεια. Τώρα δυστυχώς ο «μύθος» αυτός πάει να αλλάξει…

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συνήθειες εκτός δουλειάς;

Φαγητό με καλή παρέα και ταξίδια όποτε μου δίνεται η ευκαιρία!

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την πόλη της Αμαλιάδας αφού ο Κόροιβος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1…

Το δίχως άλλο θα έλεγα… η συμμετοχή του Κόροιβου στην ανώτερη κατηγορία είναι κάτι που έχει χαροποιήσει όλη τη πόλη που πιστεύω ότι έχει αγκαλιάσει την ομάδα κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται στα εντός έδρας ματς με τις κερκίδες να είναι γεμάτες! Αν μη τι άλλο η ομάδα αποτελεί μια πολύ καλή «διαφήμιση» για την Αμαλιάδα και την Ηλεία γράφοντας, πραγματικά, ιστορία!

Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Όταν διακρίνω αισιοδοξία στα πρόσωπα του κόσμου! Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι δεν θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε αισιόδοξοι!