Lifestyle

My name is Tselos…

15725_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

Ιδιοκτήτης του Due Strade Cafe στον Πύργο και παράλληλα πρόεδρος της Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «Art of Speed» ο Λάμπρος Τσέλος είναι αυτός που σήμερα δέχεται την «ανάκριση» μας που είναι και η τελευταία για το 2012… καλή χρονιά σε όλους!

Ποιο είναι το μυστικό για έναν εύγεστο καφέ;

Εκτός βέβαια από την επιλογή των καλύτερων προϊόντων για την παρασκευή του καφέ, πρέπει ο κάθε καφές που προσφέρεις να φτιάχνετε σαν να ήταν ο δικός σου προσθέτοντας όλο το μεράκι που διαθέτεις. Βέβαια η \’γεύση\’ του καφέ είναι κάτι υποκειμενικό στο τι αρέσει στον καθένα αλλά εκεί είναι η διαφορά να καταφέρεις να τους «ταξιδέψεις» εσύ στη γεύση…

Τι πρέπει να διαθέτει ένα cafe για να κρατά «ζεστό» το ενδιαφέρον των θαμώνων της;

Πρέπει να έχει \’πρόσωπο\’… είμαστε μια μικρή κοινωνία και δεν μπορεί ένα cafe να είναι απρόσωπο όπως συνήθως συμβαίνει σε μεγαλύτερες πόλεις. Για να κερδίσεις τους θαμώνες θα πρέπει να ικανοποιήσεις το \’εγώ\’ τους, να θυμηθείς το όνομα τους, τον καφέ που πίνουν, την προσωπική τους ιστορία και πάνω απ\’ όλα να απολαύσουν τον καφέ που θα τους φτιάξεις όταν βρεθούν στο μαγαζί.. ..και βέβαια δεν έχεις το δικαίωμα να χαλάσεις την ημέρα κανενός φτιάχνοντας με \’κακό\’ καφέ.

Ποιες είναι οι αλλαγές που έχει επιφέρει η κρίση;

Ο Έλληνας δεν το κόβει το καφέ! Ίσως γιατί είναι το μόνο που του έχει μείνει, ίσως γιατί είναι ένας οικονομικός τρόπος διασκέδασης και κοινωνικοποίησης. Ευτυχώς θα έλεγα, η κρίση δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το καφέ, αλλά στο ποτό υπάρχει διαφορά. Είναι ημέρες που πραγματικά δεν τρέχει τίποτα και άλλες που αντικρίζεις μια έρημη πόλη… Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος πιστεύοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας θα καταφέρει και θα την βρει την άκρη.

Τι είναι πιο δύσκολο; Να διοργανώσεις έναν αγώνα drift ή να είσαι ιδιοκτήτης cafe σε καιρό κρίσης;

Σαν ιδιοκτήτης cafe δοκιμάζεσαι καθημερινά και δίνεις αγώνα επιβίωσης αλλά το να διοργανώσεις έναν αγώνα είναι τελείως διαφορετικό γιατί πρέπει να σηκώσεις το βάρος για έναν ολόκληρο νομό. Δυστυχώς ο νομός μας έχει μείνει πολύ πίσω στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού είμαστε από τους λίγους νομούς που δεν διαθέτει πίστα αγώνων. Κρίση υπάρχει και επηρεάζει και τους αγώνες αλλά το μικρόβιο είναι μεγάλο και ειδικά όταν μιλάμε για drift δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία της «Art of Speed»;

Όπως είπα και παραπάνω, ο νομός μας έχει μείνει πολύ πίσω στην διοργάνωση αγώνων (drift-ανάβαση- dragster- χρονομετρημένα πίστας) αν και είναι από τους πιο.. μηχανοκίνητους νομούς με πολλούς αγωνιζόμενους, πολλά βελτιωμένα αυτοκίνητα και μηχανές και φυσικά αμέτρητους λάτρεις του σπορ! Αυτός ήταν και ο λόγος δημιουργίας της Art Of Speed (σ.σ. Τέχνη της Ταχύτητας) που γενικότερα έχει σκοπό την διοργάνωση τέτοιων αγώνων.

Πόσα μέλη αριθμεί και ποιες οι… φιλοδοξίες της;

Η λέσχη ξεκίνησε με 25 ιδρυτικά μέλη και ήδη έχει 60 μέλη από τα οποία είναι οι περισσότεροι ενεργοί οδηγοί αγώνων. Ήδη διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία 2 αγώνες Drift & GP Tuning στο αεροδρόμιο του Επιταλίου. Δυστυχώς λόγω κακοκαιρίας αναγκάστηκε να αναβάλει το 1ο dragster, το οποίο όμως θα γίνει το 2013. Φιλοδοξία της λέσχης είναι με τα έσοδα από τους αγώνες να στηρίζει οικονομικά τα μέλη της στους αγώνες που συμμετέχουν και να εντάξει νεότερους οδηγούς στους αγώνες. Έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε και πολλές πιθανότητες να σταματήσουμε να χάνουμε φίλους στην άσφαλτο.

Εάν ένα απλό αυτοκίνητο είναι ένα μέσο μεταφοράς, ένα πολύ γρήγορο-αγωνιστικό αυτοκίνητο τι μπορεί να είναι για τον κάτοχο του;

Οι αγώνες και η ταχύτητα είναι \’μικρόβιο\’ όπως ξαναείπα? οι περισσότεροι στερούνται πολλά πράγματα για να βελτιώσουν το αυτοκίνητό τους και πολλοί έχουν χαλάσει πολλά χρήματα, αλλά μόλις πατήσεις (το γκάζι) δεν μετράνε αυτά, ξεχνιούνται μονομιάς. Βέβαια στον αγώνα είναι ακόμα καλύτερα γιατί μπορείς να φτάσεις στα όρια χωρίς να κινδυνεύεις εσύ αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος αφού τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά.


Τι εύχεσαι για το 2013 μιας και είναι το τελευταίο my name is για το 2012;…

Χρόνια καλά για όλους και είμαι σίγουρος ότι σαν Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Ελπίζω να πιάσω το λαχείο για να φτιάξουμε μια πίστα επιτέλους και να πάψουμε να θρηνούμε φίλους στην άσφαλτο. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα μέλη της Αrt Of Speed!

Όλη η επικαιρότητα