My Name Is

My name is Tsikrou… Klytaimnistra Tsikrou!

tsikrou_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο και ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, στην Α`βαθμια Εκπαίδευση (απόφοιτη του Παιδαγωγικού Πάτρας), περιμένει τη σειρά της για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά…

Η Κλυταιμνήστρα Τσίκρου πέρα από την επαγγελματική της ιδιότητα τα τελευταία χρόνια είναι και εθελόντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Ας δούμε τι απάντησε στις ερωτήσεις μας…

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Πως θα… σε περιέγραφες σε κάποιον που δε σε γνωρίζει;

Αν και δεν μου αρέσει να αυτοχαρακτηρίζομαι, θα σου αναφέρω ότι σε γενικές γραμμές είμαι αισιόδοξη, αυθόρμητη, αρκετά κοινωνική και αγχώδης. Θέλω να βλέπω χαμογελαστούς τους τριγύρω μου και γι’ αυτό κάποιες φορές γίνομαι το “πειραχτήρι” της παρέας.

 
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις το χώρο της Εκπαίδευσης ως επάγγελμα… αν σου δινόταν η ευκαιρία θα διάλεγες κάτι άλλο;

Η επιλογή μου να γίνω εκπαιδευτικός δεν ήταν μια επιπόλαιη απόφαση αλλά ένα όνειρο που ξεκινά από τα παιδικά μου χρόνια. Ακούγεται κλισέ, αλλά πάντα ήθελα να γίνω δασκάλα. Τόσο η αγάπη μου για τα παιδιά όσο και η πεποίθηση πως οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον κόσμο αλλά και να τον αλλάξουν με οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν θα επέλεγα κάποιο άλλο επάγγελμα, όσο και αν με απογοητεύει η… κωλυσιεργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πως φαντάζεσαι το εργασιακό σου μέλλον;

Τo εργασιακό μέλλον ασφαλώς και φαντάζει δύσκολο αλλά όταν έρθει η σειρά μου να δουλέψω σε σχολική τάξη θα ανταμειφθώ για όλη αυτή την αναμονή. Η συνεργασία και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά σε ανταμείβει και σου δίνει ώθηση να συνεχίζεις αυτό που κάνεις με μεγαλύτερη όρεξη.

Πως θα χαρακτήριζες την καθημερινότητα σου… τι λείπει για ν` αποκτήσει περισσότερο «χρώμα»;

Η καθημερινότητα μου είναι σχετικά ήρεμη. Προσπαθώ να γεμίζω την ημέρα μου με δραστηριότητες που μ’ ευχαριστούν, όπως η μουσική και ο χορός. Με την πρώτη ευκαιρία πραγματοποιώ σύντομες αποδράσεις για να ξεφεύγω από την καθημερινότητα. Αυτό που θα «χρωμάτιζε» τη ζωή μου είναι να αποκατασταθώ άμεσα επαγγελματικά και να επιστρέψουν άμεσα οι αγαπημένοι μου φίλοι από τις πόλεις που σπουδάζουν…

Πόσο σπουδαία είναι για την περιοχή μας η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους;

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας. Είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αξίζει να το στηρίζουμε όλοι μας είτε με την ενεργή συμμετοχή μας είτε απλά με τη παρουσία μας στη προβολή των ταινιών.

Ως εθελόντρια, ποια πιστεύεις ότι είναι τα πλεονεκτήματα του να ζεις «από μέσα» το Φεστιβάλ;

Το να ζεις «από μέσα» το Φεστιβάλ είναι τελείως διαφορετικό από το να παραμένεις απλός θεατής. Το πλέον βασικό είναι πως γνωρίζεις νέους ανθρώπους που έχουν όλοι το ίδιο πάθος για τον κινηματογράφο, γνωρίζεις «εκ των έσω» περισσότερα για τον κινηματογράφο, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ και τη φωτογραφία. Ίσως, το πιο σημαντικό του να ζεις «από μέσα» το Φεστιβάλ όμως, είναι πως βλέπεις στα μάτια των μικρών τον ενθουσιασμό και τη θέληση να μάθουν και να κάνουν περισσότερα.

Ποια είναι η άποψη που διαμορφώνουν για την περιοχή μας οι επισκέπτες του Φεστιβάλ από το εξωτερικό;

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ που έρχονται στη περιοχή μας μένουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι. Η ξενάγηση στη πόλη, η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ καθώς και η παρακολούθηση των ταινιών τους ενθουσιάζει απόλυτα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι περισσότεροι από τους επισκέπτες έχουν ξαναέλθει στο Φεστιβάλ και έχουν αγαπήσει το τόπο μας!

Πως κρίνεις την φετινή, 17η, διοργάνωση του;

Η φετινή διοργάνωση είναι άψογη από κάθε άποψη. Η συμμετοχή των παιδιών, δικών μας και ξένων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η προβολή των ταινιών, τα εργαστήρια καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις κύλησαν όπως ακριβώς έπρεπε. Έτσι, λοιπόν, όλοι μας είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι καθώς βλέπουμε ότι κάθε χρόνο η παρέα του Φεστιβάλ μεγαλώνει.

Ως νέος άνθρωπος θαρρείς ότι με την κρίση είναι όλα μαύρα ή υπάρχουν και ευκαιρίες;

Η χώρα μας περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που ουσιαστικά μας εξαναγκάζει να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Όπως, όμως, σου προείπα είμαι αρκετά αισιόδοξος άνθρωπος και θεωρώ πως υπάρχουν ευκαιρίες και πολλές προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας καταβάλλει η κρίση γιατί αν πιστεύουμε πως δεν θα αλλάξει κάτι στο απώτερο μέλλον τότε είμαστε ήδη χαμένοι.

Τι σε κάνει να χαμογελάς;

Η οικογένεια και οι παιδικοί μου φίλοι καθώς μου παρέχουν ασφάλεια, ηρεμία και δίνουν άλλη νότα στη ζωή μου.

Όλη η επικαιρότητα