My name is Vidaki… Eva Vidaki!

vidaki_3.jpg

 

Η στήλη σήμερα φιλοξενεί την Εύα Βιδάκη, ένα νέο κορίτσι από το Ηράκλειο της Κρήτης, σπουδάστρια του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο ΤΕΙ του Πύργου (3ο έτος).

Η Εύα  εκτός από τις σπουδές της, στο διάστημα που βρίσκεται στην Ηλεία, έχει εργαστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά nightlifeμαγαζιά και αυτό το διάστημα την συναντά κανείς στο RexCafé-Barκαι στο MercadoBar

Ας δούμε τι απαντά στις ερωτήσεις μας…

 

 

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

 

 

Ποια είναι τα βασικά συστατικά του χαρακτήρα σου;

Αν και σχεδόν ποτέ δεν μιλάω για τον εαυτό μου πιστεύω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η αισιοδοξία και η επιμονή μου να πετυχαίνω τους στόχους μου. Όσο για τα αρνητικά πιστεύω ότι είμαι πολύ εγωίστρια, πεισματάρα και ισχυρογνώμων.

 

 

Ποιο είναι το moto στη ζωή σου;

«Ποτέ μία αποτυχία, πάντα ένα μάθημα»…

 

 

Μετά από τρία χρόνια στην Ηλεία και τον Πύργο ποια είναι η γνώμη σου για την περιοχή μας;

Η αλήθεια είναι ότι όταν έμαθα ότι πέρασα στον Πύργο οι αντιδράσεις από το περιβάλλον μου δεν ήταν οι καλύτερες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν ήρθα με μια προκατάληψη η οποία όμως σύντομα διαλύθηκε και συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον άνθρωποι εδώ είναι ιδιαίτερα φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν τα νέα παιδιά.

 

 

Θα το σκεφτόσουν στο μέλλον να μείνεις μόνιμα στην Ηλεία ή δεν αλλάζεις την Κρήτη με τίποτα;

Παρόλο που η ζωή μου πλέον είναι εδώ και νιώθω τον Πύργο και δικό μου τόπο, την Κρήτη δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Και όχι επειδή δεν είμαι ευχαριστημένη απ’ τη ζωή μου εδώ, κάθε άλλο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια και οι αδερφικοί φίλοι που έχω στην Κρήτη είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος πιστεύω για να είναι αναντικατάστατη.

 

 

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά» σε τι βαθμό αλλάζει τα πλάνα σου όσον αφορά τις σπουδές σου;

Το σχέδιο Αθηνά έσκασε σαν βόμβα πριν 1,5 μήνα περίπου και αποπροσανατόλισε όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ μας. Προσωπικά όπως και οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο όσον αφορά τις σπουδές και το μέλλον μας…

 

 

Γενικότερα (όσον αφορά το «Αθηνά») ποια είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στους φοιτητές του ΤΕΙ;

Επικρατεί θα έλεγα μια ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας και προβληματισμού για το μέλλον και τα όνειρά τους. Για να μιλήσουμε και ειλικρινά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ το να γκρεμίζουν τα όνειρα ενός νέου, ειδικά στο 3ο ή 4ο έτος της φοίτησης… σε ένα σημείο δηλαδή που ήδη έχει διαμορφώσει ένα «πλάνο» για την σταδιοδρομία του.

 

 

Αναφορικά με την εμπειρία σου στο χώρο του nightlife… τι σου αρέσει και τι σε “χαλάει”;

Η μικρή μου εμπειρία ως barwoman με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνικοποίηση μου στον Πύργο. Έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο και με πολλούς από τους από αυτούς έχω διατηρήσει φιλικές σχέσεις. Όσο κι αν φαίνεται τραβηγμένο έχω πάρει αρκετά μαθήματα που πιστεύω θα μου χρησιμεύσουν στην πορεία της ζωής μου. Μ’ αρέσει η επικοινωνία του κόσμου εδώ στα μαγαζιά του Πύργου και οι σχέσεις που έχουν τα μαγαζιά μεταξύ τους. Η έλλειψη αντιπαλότητας που χαρακτηρίζει τα περισσότερα, σπάνιο φαινόμενο για άλλες πόλεις. Σαφώς βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις όσον αφορά τον κόσμο. Με χαλάει αυτή η μειονότητα που εγώ τους χαρακτηρίζω ως «απολίτιστους» και καλώς ή κακώς δεν μπορούν να φερθούν ανάλογα απέναντι στα μαγαζιά αλλά και στους εργαζομένους.

 

 

Όταν αποφασίζεις να βγεις για διασκέδαση ποιο είναι το ζητούμενο για να περάσεις καλά;

Πάντα πίστευα ότι για να περάσεις καλά δεν παίζει ρόλο μόνο το μέρος αλλά περισσότερο η καλή παρέα. Έτσι έχοντας εξοικειωθεί με το περιβάλλον εδώ, με τα τοπικά μαγαζιά, που έχουν αγκαλιάσει τους φοιτητές, και έχοντας πλέον αποκτήσει καλούς φίλους περνάω καλά τις περισσότερες φορές που βγαίνω έξω.

 

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου μαντινάδα;

Είναι λίγο δύσκολο να διαλέξω μια απ’ όλες αλλά θα σου πω μία που έλεγα πρόσφατα με τις Κρητικές φίλες μου… «Έγινα οργάνων δωρητής μα έδωκα μόνο μάτια για δε μεταμοσχεύονται καρδιές που `ναι κομμάτια»…

 

Ποιο θαρρείς ότι είναι το ιδανικό σενάριο για το μέλλον σου;

Νομίζω ότι είναι η μόνη ερώτηση που «πονάει» ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό. Ερχόμενη εδώ είχα διαφορετικό σενάριο για το μέλλον μου το οποίο καταρρίφθηκε πριν μερικές εβδομάδες. Το όνειρο μου είναι να ασχοληθώ με τη γραφιστική και το design. Είμαι πεπεισμένη πλέον ότι δεν θα το πραγματοποιήσω στον Πύργο αλλά όπως και να χει θα το κυνηγήσω.