My Name Is

My name is Zoumvroulis Nikos Zoumvroulis!

zoumvroulhs_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Ζουμβρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο και στα 30 του αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοδημιούργητου επαγγελματία… ιδιοκτήτης του καταστήματος/βιοτεχνία Επίπλων «Standard» στον Πύργο (Αγίου Γεωργίου 81 & Υψηλάντους), και υπεύθυνος λειτουργίας  του Πολυχώρου Εστίασης και Συνεστιάσεων «Το Παλιό Χωριό» (σ.σ. «Old Village», πρώην «Πανσέληνος») στο Κατάκολο είναι αυτός που σήμερα καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις μας…

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

 

Αν κάποιος σε ρωτούσε ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά σου τι θα του απαντούσες;

Θα έλεγα η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός…

Σαν επαγγελματίας τι σε διακρίνει;

Μπορώ να πω και πάλι η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός σε πολύ μεγάλο ποσοστό! Παράλληλα με αυτά η ευγένεια και η άμεση ανταπόκριση στις επιθυμίες του πελάτη  προκειμένου να μένει ευχαριστημένος. 

Με ποιο τρόπο πιστεύεις ότι έχει επηρεάσει η κρίση τον κόσμο αλλά και την επιχειρηματικότητα;

Είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλά αρνητικά αλλά προκύπτουν και κάποια θετικά από όλη αυτή την κατάσταση. Πέραν του οικονομικού, μιας και όλοι έχουμε μάθει, πιστεύω, να ζούμε με λιγότερα χρήματα, σκεφτόμαστε πλέον και διαφορετικά αναζητώντας ιδέες που να μπορούν να είναι και βιώσιμες στο χώρο του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών. Κι αυτό δεν μπορεί να μην συμβαίνει κυρίως από ανθρώπους νέας ηλικίας… Χρειάζεται λοιπόν μια επιθετικότητα στην εποχή μας με νέες ιδέες και καινοτομία ώστε να δημιουργήσουμε βιώσιμες καταστάσεις και επιχειρήσεις.

Το σκεπτικό σου για την δημιουργία του «Παλιού Χωριού» στο Κατάκολο ποιο ήταν;

Το «Παλιό Χωριό» «στήθηκε» σε έναν γνωστό χώρο για την περιοχή μας… τον «μεταλλάξαμε» σε έναν πολυχώρο-μουσείο θέλοντας να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Πρόκειται για έναν χώρο που μπορούν να επισκεφθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών μέσα στον οποίο έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν γωνίες που θυμίζουν Ελλάδα περασμένων δεκαετιών. Παράλληλα μπορούν να απολαύσουν γεύσεις παραδοσιακής κουζίνας αλλά και να διασκεδάσουν με διάφορα μουσικά σχήματα και θεματικές βραδιές που διοργανώνουμε. Πιστεύω πως είναι κάτι πρωτότυπο αφού καταφέρνει να συνδυάζει πολλά πράγματα δίνοντας την ευκαιρία για μια διαφορετική επιλογή διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Επίσης δίνουμε την ευκαιρία σε συλλόγους και ιδιώτες να διοργανώσουν στο χώρο του μια κοινωνική εκδήλωση κάνοντας την διαφορά από τα συνηθισμένα.

Στο «Παλιό Χωριό» ιδιαίτερη εντύπωση προσκαλούν τα πάρα πολλά εκθέματα και η αναπαράσταση των εργασιακών χώρων επαγγελμάτων της παλαιάς Ελλάδας που πλέον τείνουν να εξαφανιστούν από την καθημερινότητα μας…  

Είναι γεγονός ότι στο χώρο μας ο επισκέπτης μπορεί να αντικρίσει δεκάδες αντικείμενα, εργαλεία, μηχανήματα και πολλά άλλα πράγματα που χαρακτήριζαν την ζωή μιας άλλης, περασμένης εποχής για την Ελλάδα.  Πολλοί επισκέπτες, μας λένε ότι είναι σαν να «ταξιδεύουν» πίσω στο χρόνο και κάποιοι άλλοι νιώθουν ότι ίσως βρίσκονται σε σκηνικό γυρίσματος ταινίας εποχής…

Πως συγκεντρώθηκαν όλα αυτά τα εκθέματα/αντικείμενα;

Κατ` αρχήν πήρε πολύ χρόνο για να βρεθούν όλα! Ξεκίνησα πριν 14 χρόνια να συλλέγω αντικείμενα της Ελληνικής λαογραφίας σαν χόμπι. Είναι όλα περισυλλεγμένα από την Ηλεία! Ήμουν επηρεασμένος από τους παππούδες μου που διατηρούσαν μπαρμπέρικο και παντοπωλείο ο ένας στο Λατζόι ενώ ο άλλος στον Πλάτανο ήταν ράφτης και ταχυδρόμος συνάμα. Όλα αυτά τα χρόνια κι ενώ συγκέντρωνα τα αντικείμενα σκεφτόμουν πάντα πως θα μπορέσω κάποια στιγμή να τα αξιοποιήσω και να δώσω την ευκαιρία και σε άλλους να τα δουν. Αυτό μπόρεσε να εφαρμοστεί με την δημιουργία και λειτουργία του «Παλιού Χωριού»…

Υπήρξαν αντικείμενα που θα έλεγες ότι σε δυσκόλεψαν περισσότερο να τα βρεις;

Ναι και αυτά είναι δυο Πιεστήρια που χρησιμοποιούσαν στα ελαιοτριβεία. Το ένα είναι του 1830 και το άλλο του 1920!

Πιστεύεις ότι οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν στην Ηλεία ώθηση προς τα εμπρός;

Αδιαμφισβήτητα… φτάνει να το πιστέψουν και οι ίδιοι πρώτα!

Όλη η επικαιρότητα