WEB tv Ελλάδα

Μύκονος: Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης στο Τραγονήσι (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του 12μελούς πληρώματος του φορτηγού πλοίου “Little Seyma” που προσάραξε στο Τραγονήσι νοτιοανατολικά της Μυκόνου και η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών.

Το 12μελές πλήρωμα του πλοίου – μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα – είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σώοι στο νέο λιμάνι της Μυκόνου.

Η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε διήρκησε πολλές ώρες και έληξε αργά το απόγευμα. Σε αυτήν συμμετείχαν κλιμάκια της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής (ΕΜΑΚ) και ελικόπτερα Super Puma, ενώ σε επιφυλακή ετέθη και το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου.

Αξίζει να σημειωθεί και η συμβολή ντόπιων ψαράδων και ναυτικών, οι οποίοι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες βοήθησαν τις ειδικές δυνάμεις να προσεγγίσουν το σημείο της προσάραξης.

Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 10 έως 11 Μποφόρ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσέγγιση του πλοίου το οποίο επιτηρεί φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε αλεύρι είχε αναχωρήσει από τη Ρωσία με προορισμό την Αμμόχωστο. Λόγω της ανησυχίας για μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα