Ηλεία

Μυρσίνη: Το μαρτύριο της σταγόνας!

Ακούστε το άρθρο

Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν εδώ και περίπου 15 μέρες οι κάτοικοι της Μυρσίνης αφού το νερό στάζει από τις βρύσες τους-όταν στάζει- με το …σταγονόμετρο.

Η βλάβη στον υδρευτικό εξοπλισμό της γεώτρησης , που ευρίσκεται πλησίον του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Μυρσίνης , δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη .

Συγκεκριμένα υπάρχει δυσλειτουργία λόγω της μειωμένης πίεσης στο νερό ύδρευσης , με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Το προβληματικό μοτέρ έχει ξηλωθεί και βρίσκεται στα χέρια του ηλεκτρολόγου.

Προχθές ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΤΚ Μυρσίνης Ανδρέας Αποστολόπουλος σε επικοινωνία που είχε  με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την επισκευή , τόνισε το επείγον της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ή μέχρι αύριο το πρωί το αργότερο, η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί και η Μυρσίνη θα υδροδοτείται και πάλι κανονικά .

Η Μυρσίνη υδροδοτείται από τέσσερις γεωτρήσεις εκ των οποίων η μία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και οι άλλες δεν επαρκούν για την υδροδότηση του χωριού. Αποτέλεσμα είναι εδώ και περίπου 15 μέρες οι κάτοικοι να υπόκεινται στο μαρτύριο της σταγόνας με το θερμόμετρο πολλές φορές να ξεπερνά τους 34-35 βαθμούς! Η αγανάκτηση των κατοίκων έχει κτυπήσει κόκκινο αλλά για την ώρα κάνουν υπομονή.

Πρόβλημα με την υδροδότηση είχε και ο οικισμός Μαρκόπουλο Τραγανού του δήμου Πηνειού το Σαββατοκύριακο. Η βλάβη στην αντλία αποκαταστάθηκε και ο οικισμός υδροδοτείται και πάλι κανονικά.

Όλη η επικαιρότητα