Υγεία

Μυστικό μακροζωίας και γερής άμυνας – Και άλλα επτά οφέλη του σεξ

Ακούστε το άρθρο

Από την μείωση του κινδύνου διαβήτη, μέχρι τον έλεγχο των λοιμώξεων και την απώλεια βάρους τα οφέλη των σεξουαλικών επαφών στην υγεία είναι αναρίθμητα…

Οι έρευνες αποκαλύπτουν πολλαπλά οφέλη του σεξ στην υγεία, το ανοσοποιητικό σύστημα, τη ρύθμιση του βάρους και όχι μόνο… Ας δούμε ποια είναι αυτά.

– Βελτιώνει τον ύπνο: Ο οργασμός πριν τον ύπνο μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση και την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της χαράς». Βοηθά, επίσης, στον συνεχόμενο και ήρεμο ύπνο, με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ottawa να υποστηρίζουν ότι το σεξ θα μπορούσε να αποτελεί μια εναλλακτική ή πρόσθετη θεραπεία για την αϋπνία.

– Αυξάνει την αυτοεκτίμηση: Οι συχνές ερωτικές επαφές μπορούν ανυψώσουν το ηθικό του ατόμου και να αυξήσουν την αξία που νιώθει για τον εαυτό του και την ικανοποίηση από τη ζωή του.

– Ανακουφίζει το στρες: Όταν οι γυναίκες συνευρίσκονταν με τους συντρόφους τους, ανέφεραν ότι είναι πιο ευτυχισμένες και λιγότερο στρεσαρισμένες την επόμενη ημέρα στη μελέτη του Πανεπιστημίου της Arizona. Μια άλλη εργασία βρήκε ότι όταν τα ποντίκια έκαναν σεξ κάθε μέρα για δύο εβδομάδες, ο ιππόκαμπός τους, δηλαδή το σημείο του εγκεφάλου που θέτει υπό έλεγχο το στρες, αναπτύσσεται.

– Το συχνό σεξ βοηθά και στην απώλεια βάρους: Μια γυναίκα σε 25 λεπτά σεξ καίει 69 θερμίδες, ενώ ένας άνδρας 100. Επομένως, κάνοντας σεξ δύο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα μπορείτε να κάψετε 700 θερμίδες.

– Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνότερα σεξ παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στον διαβήτη τύπου 2.

– Προλαμβάνει τις λοιμώξεις: Οι έρευνες δείχνουν ότι ο γυναικείος αυνανισμός μπορεί να προστατέψει από λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας, καθώς ο οργασμός κάμπτει τον τράχηλο και απομακρύνει τα επιβλαβή βακτήρια.

– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Pennsylavania που έκαναν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα στο πλαίσιο μιας μελέτης είχαν περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν μακρυά κρυολόγημα και γρίπη. Όπως αποδείχθηκε, οι συμμετέχοντες είχαν στο σώμα τους υψηλότερα επίπεδα μιας ουσίας σημαντικής για την καταπολέμηση των ασθενειών, σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν σεξ.

– Σταματά τις ημικρανίες: Μια μελέτη 83 γυναικών στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Ιλινόι βρήκε ότι σχεδόν οι μισές από όσες έκαναν σεξ ανέφεραν πως δεν βίωναν πλέον πονοκεφάλους. Επιπλέον, όταν οι συμμετέχουσες στη μελέτες βίωναν οργασμό, το όριο του πόνου αυξανόταν πάνω από 108% και η ανακούφιση από τον πόνο διαρκούσε έως και για 10 λεπτά.

– Συμβάλλει στη μακροζωία: Σε μια μελέτη 1.000 μεσηλίκων ανδρών στη Βρετανία, η οποία διήρκησε 10 χρόνια, αποδείχθηκε ότι όσοι είχαν τουλάχιστον δύο οργασμούς την εβδομάδα είχαν το μισό ποσοστό θανάτων σε σύγκριση με εκείνους που ανέφεραν μόλις έναν τον μήνα. Για τις γυναίκες σε αυτή τη μελέτη, η συχνότητα του σεξ και των οργασμών δεν επηρέαζε τη μακροζωία, σε μια παλαιότερη μελέτη διάρκειας 25 ετών, όμως, φάνηκε ότι οι γυναίκες που ανέφεραν πως απολάμβαναν το σεξ ζούσαν περισσότερο.

via

Όλη η επικαιρότητα