Γεύσεις Υγεία

Το μυστικό της μακροζωίας είναι τελικά το κρασί;

Ακούστε το άρθρο

Όλοι έχουμε ακούσει ότι ένα κρασί την ημέρα κάνει καλό, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής! Αρκεί, όπως προκύπτει από νέα έρευνα να το πίνουμε το βράδυ.

krasi2

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, ένα με δύο ποτήρια κρασί το βράδυ μπορούν να μειώσουν έως και κατά 25% τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων επικινδύνων για τη ζωή ασθενειών. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά μέτριες ποσότητες κρασιού μειώνουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου και εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Την ίδια στιγμή βέβαια, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι εξαιρετικά επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου με την πάροδο του χρόνου. “Είναι λεπτή η ισορροπία μεταξύ των ευεργετικών και των επιζήμιων επιπτώσεων της κατανάλωσης αλκοόλ, η οποία θα πρέπει να τονιστεί στους καταναλωτές”, σημειώνουν.

krasi4

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1997 και 2009, συμμετείχαν 333.247 άτομα που δήλωναν τακτικά και με λεπτομέρειες πόσο αλκοόλ κατανάλωναν. Η έρευνα χαρακτηρίζει ως “ελαφρύ πότη” όποιον κατανάλωνε λιγότερα από 3 ποτά την εβδομάδα, “μέτριο πότη” όποιον κατανάλωνε 3-14 ποτά την εβδομάδα (και για την περίπτωση των γυναικών 3-7 ποτά), ενώ όποιος έπινε περισσότερα από 14 θεωρείται “βαρύς πότης”.

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, όσοι έπιναν περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από τους μέτριους πότες και επίσης, υπήρχαν 67% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο!

Πηγή: olivemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα