Ηλεία

Μυστήριο με ξυλοδαρμό και πυρκαγιά στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας – «Μυρίζει» βεντέτα

Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο καλύπτει τα δύο συμβάντα που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην τοπική κοινότητα Αγνάντων του δήμου Ήλιδας και παραπέμπουν σε βεντέτα μεταξύ οικογενειών, με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές να προσπαθούν να εξιχνιάσουν έναν ξυλοδαρμό και μία φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς μία κατοικία.

Όλα άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ένας 25χρονος πήγε στο σπίτι ενός 54χρονου συγχωριανού του και με το πρόσχημα ότι χρειαζόταν βοήθεια τον έβαλε στο αυτοκίνητό του και τον μετέφερε σε οικόπεδο το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 25χρονου.

Σωματικές βλάβες και πυροβολισμός

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ο 54χρονου, ο 25χρονος τον ξυλοκόπησε προκαλώντας του σωματικές βλάβες, τον απείλησε, ενώ για εκφοβισμό πυροβόλησε στον αέρα με μία καραμπίνα και προκάλεσε φθορά σε υαλοπίνακα παρακείμενης οικίας. Μετά το συμβάν τον μετέφερε πίσω στο σπίτι του και ο ίδιος έγινε άφαντος.

Ο 54χρονος ειδοποίησε αμέσως το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και γύρω στις 9 το βράδυ αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του 25χρονου, που διαμένει με τους δικούς του, για να τον συλλάβουν στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ωστόσο, ο 25χρονος δεν ανευρέθη αλλά στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 54χρονου πατέρα του βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα δίκαννο, δύο καραμπίνες, μία φυσιγγιοθήκη με 24 φυσίγγια και επιπλέον 54 φυσίγγια και όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια τα δύο όπλα δεν ήταν καταχωρημένα, ενώ ο 54χρονος δεν κατείχε άδεια κατοχής και συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παράβαση του νόμου περί όπλων και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας ενώ αναζητείται ο 25χρονος γιος του.

Καταστράφηκε κατοικία

Ωστόσο, το συμβάν δεν τελείωσε εκεί. Γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας από άγνωστο άτομο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε κατοικία στην θέση Αμπελάκια στην περιοχή των Αγνάντων. Στο σημείο μετέβησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις άνδρες και προχώρησαν στην κατάσβεση, ωστόσο η μονοκατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας είναι συγγενικό πρόσωπο του 25χρονου που ‘πρωταγωνίστησε’ στο επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δεν έδωσε κατάθεση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε εμφανιστεί και αναμένεται να γίνει η κλήτευσή του από το Ανακριτικό Τμήμα.

Πάντως, ο αδελφός του ιδιοκτήτη της κατοικίας ο οποίος μίλησε χθες στην ‘Π’. υποστηρίζει ότι πρόκειται για εμπρησμό και ότι έβαλαν κάποιοι την φωτιά για λόγους κακίας με αποτέλεσμα να μείνει στον δρόμο ο αδελφός του.

Τις δύο υποθέσεις καλούνται να διαλευκάνουν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές.

Όλη η επικαιρότητα