Ηλεία Πολιτισμός

Mythos Project και στην Ουαλία!

Ακούστε το άρθρο

Οι πρωτοποριακές δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας και της Camera Zizanio εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλά Φεστιβάλ στον κόσμο.

Στο πλαίσια του Wicked Wales Festival που θα γίνει στις 21 με 25 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί και ένα mini «Mythos project» στα βουνά και τα δάση της Ουαλίας!

Να θυμίσουμε ότι το «Mythos project» είναι ένα πολυεθνικό κινηματογραφικό εργαστήριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Πύργο ανελλιπώς από το 2011 με τη συμμετοχή δεκάδων νέων από όλη την Ευρώπη. Μόνο που το «Mythos project» είναι κάτι περισσότερο από ένα κινηματογραφικό εργαστήριο.

«Είναι το πιο σημαντικό σημείο συνάντησης των νέων κινηματογραφιστών στην Ευρώπη», έχει πει η καθηγήτρια κινηματογράφου Trudy Verkerk από την Ολλανδία. Και είναι πολύ φυσικό να βρίσκει μιμητές.

Πριν από την Ουαλία προηγήθηκε η Αυστρία. Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Λιντς στην Αυστρία ξεκίνησε από φέτος το νεανικό του τμήμα με προβολές ταινιών και εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα έχουν σαν βάση τους την ιδέα του «Mythos project»!

Δεν θα αργήσει ο καιρός που θα μπορέσουμε να έχουμε και ένα Mythos Panorama με τις ταινίες που έχουν παράγει τα παιδιά στα διαφορετικά Mythos project!

Όλη η επικαιρότητα