Ηλεία

Ι.Ν. Άγ.Αθανάσιου Πύργου: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής

Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε χθες στον Πύργο η εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής. Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας και με κατάνυξη συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού, συνεπικουρούμενου από τους εφημέριους του ναού και άλλων ενοριών του Πύργου. Τη Λειτουργία παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του τόπου καθώς και δεκάδες πιστοί από τον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή. Ανάμεσα τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο Υποδιοικητής της 117 ΠΜ Ανδραβίδας, Σμήναρχος Νικόλαος Κουρουμάνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Κώστας Στεφανόπουλος, ο Διοικητής της ΠΥ Πύργου, Πύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος, η Λοχαγός Τεχνικού Αντωνία Μισύρη, ως εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου, Γιώργος Καραστέργιος κ.α.

Ο Μητροπολίτης κ.κ Γερμανός με το τέλος της Λειτουργίας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και η Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής να δώσει σε όλους μας δύναμη και φώτιση.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε η λιτανεία της ιερής εικόνας στους δρόμους του Πύργου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρα Πύργου «Απόλλων». Η πομπή έκανε κατά διαστήματα μικρής διάρκειας στάσεις σε κάποιες γειτονιές, ενώ λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου όπου τέθηκε και πάλι σε προσκύνημα από τους πιστούς.

Όλη η επικαιρότητα