Εκπαίδευση Πολιτική

N. Φαρμάκης: “Συγχαρητήρια για την προσπάθεια!”

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από πολύ μικρός ήθελα να γίνω δικηγόρος για να υπηρετήσω με αυτή την ιδιότητα τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο. Μάλιστα, ήμουν από αυτούς που λέγονται καλοί μαθητές. Εντούτοις, κατάλαβα πως τα πράγματα δεν πάνε πάντα κατ’ ευχήν…

Το 1998 έδωσα για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά δεν πέτυχα το στόχο μου. Το 1999 έδωσα και πάλι εξετάσεις, πιο αποφασισμένος. Και πάλι όμως, δεν τα κατάφερα. Το ηθικό και η πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις μου καταρρακώθηκαν. Σκέφτηκα να τα παρατήσω. Όμως, με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των γονιών μου, αποφάσισα τελικά να επιχειρήσω και τρίτη φορά. Και πέτυχα…

Και όχι μόνο πέτυχα, αλλά ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, φτάνοντας σήμερα να μετράω 14 χρόνια μάχιμης δικηγορίας.

Σήμερα λοιπόν, που κάποια παιδιά χαμογελούν και κάποια άλλα στεναχωριούνται, ένα μόνο μπορώ να πω: Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, είτε πέτυχαν, είτε όχι, για την προσπάθεια που έκαναν! Δεν θέλω να δίνω συμβουλές σε κανέναν, αλλά από προσωπική εμπειρία το γνωρίζω: Η προσπάθεια είναι αυτό για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και όταν η προσπάθεια υπάρχει και συνδυάζεται με επιμονή, τότε και η επιτυχία θα έρθει. Λίγο πιο γρήγορα ή λίγο πιο αργά, δεν έχει σημασία. Θα έρθει!»

Όλη η επικαιρότητα