Ηλεία

Ν.Φιγαλεία: Η κακοκαιρία ”έδειξε” προβλήματα

Ακούστε το άρθρο

Η πολύ σύντομη κακοκαιρία που έπληξε τη περιοχή της Νέας Φιγαλείας χθες  Δευτέρα   έβγαλε στην επιφάνεια σημαντικά προβλήματα που έως τώρα κανείς δεν είχε καταλάβει. Αυτά αφορούν ετοιμόρροπα κτήρια εντός οικισμού με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο ακόμα και  κατάρρευσης τους από τις επιβαρύνσεις που έχουν  υποστεί.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε σοβαρό κτιριακό πρόβλημα σε οικία που βρίσκεται στη περιοχή Κάτω Βρύση, αφού κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν πτώση κεραμιδιών στο δρόμο και αμέσως ενημέρωσαν το δήμο και την κοινότητα ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία με σκοπό να κλείσει μέχρι νεοτέρας ο δρόμος, κάτι που γίνεται με απόφαση του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας και των τεχνικών υπηρεσιών, αφού η οικία ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Άλλα δύο ”προβληματικά” κτήρια βρίσκονται στη περιοχή της Αγίας Σωτήρος καθώς και στη περιοχή του Αγίου Νικολάου τα οποία έχουν παρουσιάσει σοβαρές φθορές και είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ακόμα και κατάρρευση τμημάτων αυτών.

Άμεση ήταν η αντίδραση    της Τοπικής Κοινότητας καθώς και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μαζί με τον αντιδήμαρχο κ.Βλάχο πραγματοποίησαν αυτοψία στα κτήρια με σκοπό ο δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση ατυχήματος.

Όλη η επικαιρότητα