Αχαϊα

Ν.Νικολόπουλος: Μηνυτήρια αναφορά την Τρίτη μετά την κατάρρευση του στέγαστρου

Ακούστε το άρθρο

Στην κατάθεση  μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα , για την κατάρρευση του στεγάστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, προχωρά την Τρίτη ο Βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως επισημαίνει:

«Η απώλεια ενός συνανθρώπου μας είναι εντελώς υποκριτικό να συνοδεύεται από δήθεν αντανακλαστικά ευαισθησίας, ιδίως όταν παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο όσοι δεν δικαιούνται, εξ αιτίας των χρόνιων ολιγωριών και των εγκληματικών παραλείψεων τους.

Από την πλευρά μου, είναι πολλές οι φορές που στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν άσκησα κοινοβουλευτικό έλεγχο για την ετοιμόρροπη κατάσταση, ή για τις καρκινογόνες ουσίες που φέρουν κτήρια – κουφάρια της λιμενικής ζώνης της Πάτρας. Εις μάτην…

Το τραγικό χθεσινό γεγονός προστίθεται, δυστυχώς, σε όλα τ’ άλλα που υποδηλώνουν την αβελτηρία ή την βραδυπορία διαφόρων φορέων στην αντιμετώπιση της όποιας ιδιάζουσας ή επικίνδυνης κατάστασης.

Από τον σεισμό του 2008 και επί 9 συναπτά χρόνια η επικινδυνότητα των πρώην κρατητηρίων του Λιμεναρχείου, όπως και του κτηρίου Λιμένα Πατρών, είχε δώσει ‘’τροφή’’ σε πολιτικούς, κρατικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης για μια άγονη αντιπαράθεση, καθώς μόνη επιδίωξη τους ήταν η εξασφάλιση μικροπολιτικών οφελών και όχι η λύση του προβλήματος.

Το αποτέλεσμα το είδαμε χθες…

Ασφαλώς, απεύχομαι την επανάληψη, ενός τέτοιου τραγικού συμβάντος. Όμως, εντός της λιμενικής ζώνης, αλλά και στην πόλη, υπάρχουν ύποπτα κτήρια που εγκυμονούν κινδύνους για ανυποψίαστους διερχόμενους. Άλλα έχουν εντοπιστεί και άλλα όχι. Δυστυχώς δεν υπάρχει μέριμνα για την προστασία των συνδημοτών μας.

Σίγουρα, υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν.

Την Τρίτη θα πάω στον εισαγγελέα για να ανοίξει ο φάκελος των ευθυνών, της επικινδυνότητας που παρουσιάζουν διάφορα ‘’ντουβάρια’’, εντός της λιμενικής ζώνης και της Πάτρας.

Η ασφάλεια και η υγεία των συνδημοτών μας, δεν μπορούν να έχουν σχέση με τον ‘’χαρτοπόλεμο’’ της μετατόπισης ή της απόκρυψης ευθυνών. Κάποιοι αδιαφόρησαν, κάποιοι κορόιδεψαν, κάποιοι ολιγώρησαν και κάποιοι ευθύνονται. Θα βρεθούν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».

Όλη η επικαιρότητα