Εκλογές

«Να αφήσουν τους επιχειρηματίες να κάνουν τη δουλειά τους»

ag_andreas_10.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  «Ο Άγιος Ανδρέας» επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο κ. Κατσανιώτης συμμετείχε σε σύσκεψη στο χώρο του σωματείου εργαζομένων, παρουσία εκπροσώπων του σωματείου αλλά και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μαζαράκη και του εκπροσώπου των ιατρών του Δ.Σ. του νοσοκομείου κ. Ηλιόπουλου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο «Άγιος Ανδρέας», όπως η έλλειψη προσωπικού, η μεταφορά του τμήματος θώρακος στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και η ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Νιώθω την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο  «μπράβο» στο διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά υπερβαίνει τον εαυτό του προσφέροντας σημαντικό έργο και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008. Το έργο αποκατάστασης του κεντρικού κτιρίου, προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύντομα θα είναι έτοιμο ώστε για να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και για να υπάρξει ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου».

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών (ΒΙΠΕ), όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την επιχείρηση λιπασμάτων «Κοντοθεόδωρος», το κατασκευαστήριο και συσκευαστήριο αρωματικών χώρου και καλλυντικών Rοvel, τους Μύλους Κεπενού και τις Σιδηροκατασκευές Λιαρομάτης, όπου συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Πάτρα και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους. Ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε έπειτα με εκπροσώπους του Συνδέσμου εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη βιομηχανική περιοχή Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.), οι οποίοι του εξέφρασαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τη σημασία που αποδίδουν στην πλούσια εργασιακή εμπειρία του κ. Κατσανιώτη στον ιδιωτικό τομέα και στο γεγονός ότι είχε ιδρύσει δική του εταιρία και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις που έχει η λειτουργία μίας επιχείρησης. Από την πλευρά του ο κ. Κατσανιώτης τους διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες και ότι ο ίδιος ως Περιφερειάρχης θα δώσει προτεραιότητα στο θέμα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Μετά τη συνάντηση στο Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ. ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Η Δυτική Ελλάδα έχει ανάγκη από ανάπτυξη, από μία ενιαία ταυτότητα. Μόνο έτσι θα τονωθεί η εξωστρέφεια και θα αυξηθούν οι εξαγωγές. Πρέπει να αφήσουμε τους επιχειρηματίες ήσυχους να κάνουν τη δουλειά τους. Αφού ο Απερχόμενος Περιφερειάρχης δεν μπορεί και δε θέλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα τουλάχιστον να μην την εμποδίζει.  Εμείς έχουμε το σχέδιο, τη θέληση και τη δύναμη, για να δώσουμε ώθηση στις επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου μας».

 Ο κ. Κατσανιώτης επισκέφτηκε ακόμη το Πυροσβεστικό Σώμα ΒΙΠΕ όπου συναντήθηκε με το Διοικητή κ. Κυριακόπουλο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

 

Όλη η επικαιρότητα