Ελλάδα

Να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα ζητά η 19χρονη Ειρήνη

Ακούστε το άρθρο

Αίτημα έκδοσης στην Ελλάδα κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος των γονέων της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο κ. Κεχαγιόγλου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών αναφορά-αίτηση εκ μέρους των γονέων της νεαρής, με την οποία ενημερώνει σχετικά με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και ζητά από την Εισαγγελία να επιληφθεί της υπόθεσης.

Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον, ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί  επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα