Να επανέλθετε στον Καϊάφα

Κρίμα που αναβλήθηκε η ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΖΑΧΑΡΩ, με θέμα τον Καϊάφα και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και χάθηκε έτσι μία ευκαιρία για να επαναληφθούν τα χιλιοειπωμένα περί του οικολογικού πάρκου του Κυπαρισσιακού και της αξιοποίησης του Καϊάφα και ήταν μία καλή ευκαιρία, τώρα μάλιστα που είμαστε σε προεκλογική περίοδο μακράς διάρκειας και πιθανά να υπήρχαν πολιτικές δεσμεύσεις για χρηματοδότηση.

Μπορεί οι αρμόδιοι διοργανωτές να το ξανασκεφτούν και να ξαναπροσπαθήσουν, άλλωστε η προεκλογική περίοδος είναι μακρά και καλύπτει όλο σχεδόν το 2019 και βέβαια σε επόμενο προγραμματισμό της εκδήλωσης θα πρέπει να σκεφτούν και να την πραγματοποιήσουν στις εγκαταστάσεις του Καϊάφα εντος της λίμνης στο νησάκι της Αγίας Αικατερίνης.

Μάλιστα θα μπορέσουν αν το επιθυμούν, να προσκαλέσουν και τους μόνιμους κατοίκους του Καϊάφα, τις Ανυγρίδες Νύμφες και τους Λαπίθες, που μπορούν να έχουν  άποψη για τον Καϊάφα και τα σπήλαια όπου κατοικούν από αρχαιοτάτων χρόνων, στις παρυφές του Λαπίθα, εκεί όπου αναβλύζουν και οι θεραπευτικές Ιαματικές Πηγές.

Τι κι αν υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με τον Καϊάφα, υπάρχει τρόπος να διορθωθεί, μάλιστα πολύ εύκολα, αν κάποιος από τους παράγοντες των Θεσμών ανασκαλέψουν τα αρχεία του Υπουργείου Τουρισμού και της πρώην Νομαρχίας Ηλείας, όπου θα βρουν τους παλαιότερους σχεδιασμούς για αξιοποίηση του Καϊάφα και μετατροπή του σε παγκόσμιου κέντρο τουρισμού.

Θα μπορούσαν λοιπόν να βρουν τα σχέδια των έργων που εκτελούνταν στην λίμνη και προγραμματίζονταν για την υπόλοιπη περιοχή του Καϊάφα, αλλά ακυρώθηκαν το 1974  αμέσως μετά την μεταπολίτευση, άγνωστο γιατί, υπάρχει ορατή πλέον η Μαρίνα του Καϊάφα ζωντανή από τότε και υπάρχουν οι παλιές εγκαταστάσεις του 1924 ερειπωμένες και άλλες έτοιμες για μετατροπή τους σε ερείπια.

Θα μπορούσαν επίσης να βρουν τα σχέδια της  πρότασης παραχώρησης του Καϊάφα για σοβαρή τουριστική αξιοποίηση το 2004, που δυστυχώς πάλι δεν προχώρησε , άγνωστο γιατί, παρότι οι ιδιώτες επενδυτές περίμεναν και ήταν έτοιμοι να επενδύσουν σοβαρά ποσά, ικανά να μετατρέψουν τον Καϊάφα σε τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής.

Κι αν πραγματικά ήθελαν την αξιοποίηση του Καϊάφα, θα πέταγαν στα άχρηστα την τελευταία πρόταση της επένδυσης των πέντε εκατ. ευρώ,  που έρχεται τα τελευταία χρόνια προεκλογικά και ξαναφεύγει και θα  προωθούσαν άλλου είδους αξιοποίηση, σαν αυτές των ετών 1974 και 2004, ώστε να δημιουργηθεί το μεγάλο τουριστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, και να αποδοθεί στον Καϊάφα ο τίτλος του μοναδικού παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, που παράνομα και καταχρηστικά κατακρατείται τα τελευταία πενήντα χρόνια από την πολιτική και διοικητική εξουσία .

Ισως ο Υπουργός Επενδύσεων, με την ευκαιρία της αναβολής, σκεφτεί διαφορετικά και όπως επιβάλει η θέση του και στην επόμενη εκδήλωση που θα γίνει και δεν είναι ανάγκη να είναι κομματική, αλλά πολιτική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Επενδύσεων, να έρθει και να ανακοινώσει αξιοποίηση του Καϊάφα, για μετατροπή του σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό πρώτης γραμμής, μέσα στα πλαίσια της ΝΑΤΟΥΡΑ, της ΡΑΜΣΑΡ και αφού λάβει υπόψιν του τις σοβαρές προτάσεις που ακυρώθηκαν τα έτη 1974 και 2004.-