Αρθρογραφία

Να μας ενώσει!

Ακούστε το άρθρο

Μελέτησα προσεκτικά τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος για τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων σε όλα τα τουριστικά λιμάνια της χώρας μας την περίοδο 2014-2017.

Παρατήρησα λοιπόν ένα αξιοσημείωτο γεγονός: Σε σύνολο 43 τουριστικών προορισμών, στα μόνα λιμάνια που αυξήθηκαν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων το 2017 ήταν το Κατάκολο, η Μύκονος και η Κέρκυρα.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των  δύο εν λόγω λιμανιών με το Κατάκολο είναι  ότι το Κατάκολο δεν είναι λιμάνι σε κάποιο νησί. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πόσο σπουδαίο στοιχείο είναι αυτό σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός ότι στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας παρατηρήθηκε δραματική μείωση των αφίξεων με ουραγό το λιμάνι της Πάτρας στο οποίο κατέφθασαν μόλις δύο  κρουαζιερόπλοια το 2017!

Για άλλη μια φορά λοιπόν απευθυνόμαστε  στον Αντιπεριφεριάρχη τους τοπικούς βουλευτές τους δημάρχους της Ηλείας και τους προτρέπουμε να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να εργαστούν εκ παραλλήλου και συλλογικά για να  ανδρωθεί το τουριστικό μας λιμάνι με τις κατάλληλες υποδομές και υπηρεσίες προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Γιατί μόνο έτσι θα  δίνει τη δυνατότητα για πολλές εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού, με εμπλουτισμό νέων προορισμών, όπως την πόλη του Πύργου, την Αμαλιάδα και άλλες περιοχές των υπόλοιπων δήμων της Ηλείας.

 Διογένης

Όλη η επικαιρότητα