Ναμπίλ Μοράντ: Αταλάντευτη αγάπη και προσφορά στον Συνάνθρωπο!

Κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλευγγύης. Με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας, και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, χωρίς αγκυλώσεις και στεγανά που ορθώνουν τείχη διακρίσεων ανάμεσά μας…

Κάτω από αυτό το πρίσμα κινήθηκε όλα τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει στην ίδια προοπτική, ο μεγάλος Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην κατεύθυνση που ο ίδιος ο Δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ έχει προσδιορίσει, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μοράντ, ευαισθητοποιημένος όχι μόνο ως Δήμαρχος, αλλά και ως ενεργό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας το προηγούμενο διάστημα, για τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπατριωτών του, έφερε στο προσκήνιο της διαχείρισης των αυτοδιοικητικών πραγμάτων του «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟ». Και μάλιστα σε μια εξαιρετικώς δύσκολη χρονική συγκυρία από την μεγάλη ύφεση και την παρατεταμένη κρίση.

 

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ

Ο γιατρός, που δεν έπαψε ποτέ να είναι κοντά στους συνδημότες του, και να βρίσκεται μαζί τους όταν αυτοί τον χρειάζονται, έθεσε ως κυρίαρχο μέλημα της Δημοτικής του Πορείας την βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο Δήμος απέναντί τους. Και πραγματικά – τηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους – προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να συνδράμει στην επίλυση διαφορετικών και πολλαπλών ζητημάτων που κάθε φορά προκύπτουν από την μία εως την άλλη άκρη αυτού του τεραστιου τόπου.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που μαζί με τους συνεργάτες του και αναλόγως των συνθηκών οι οποίες επικράτησαν, θέλησαν να αναπτύξουν μια πληθώρα κοινωνικών δομών και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου του.

Δομές που αναζήτησε και με προσωπική του πρωτοβουλία, σε πολλούς τομείς, πιέζοντας για τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να υλοποιηθούν τα σχετικά προγράμματα σε όλο το φάσμα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με σκοπό αυτές οι δομές να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και ενεργετικά σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της περιοχής.

 

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Χαρακτηριστική είναι εξ’ άλλου για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, η υποδειγματική φιλοξενία των προσφύγων. Ένα «προσωπικό στοίχημα» για το Ναμπίλ Μοράντ, που ανέδειξε παράλληλα το Μεγαλείο της ψυχής του!

Οι σκηνές που ο ίδιος με βουρκωμένα μάτια και με τρεμάμενη φωνή υποδέχθηκε τους ανθρώπους αυτούς υπήρξαν συγκινητικές ενώ την ίδια ώρα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μετέφεραν παντού τις εικόνες άρτιων υποδομών στα Λεχαινά για να ζήσουν οι οικογένειες των προσφύγων με ευπρέπεια και ασφάλεια.

Εκείνες τις μέρες, ο Ναμπίλ Μοράντ έκανε ένα «μεγάλο δώρο» στον τόπο που ζει και αυτός με την οικογένειά του:

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης γινόταν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Και τούτο ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τον ανθρωπιστή – δήμαρχο, για το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου που υπηρετεί, για όλο το Νομό!