Ηλεία

Ναμπίλ Μοράντ: «Δεν χάνονται πελάτες αλλά θέσεις εργασίας» – Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Λιμάνι της Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο νότιο Ιόνιο, αλλά και το εργασιακό μέλλον πολλών ανθρώπων που δούλευαν ή συνεργάζονταν με την εταιρεία που ανέστειλε δρομολόγια, μετά την αγορά του πλοίου “Νήσος Κεφαλονιά” της εταιρείας Kefalonian Lines, από την Ionian Group.

Η Kefalonian Lines ανακοίνωσε την απόφασή της, να αναστείλει την εκτέλεση των δρομολογίων της, στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς αποσύροντας το πλοίο “Αλεξάνδρα Λ.” από τις γραμμές του Πόρου και της Ζακύνθου και την ένταξή του σε άλλη Ελληνική γραμμή στο Αιγαίο.

Στην ίδια απόφαση εντάσσεται και η πώληση του πλοίου “Νήσος Κεφαλονιά” στην Ionian Group, η οποία πλέον έρχεται να καλύψει κάθε κενό και ανάγκη ως η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία στα δυο νησιά.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της “Levante ferries” δεν θα πρέπει να αισθάνονται καμιά ανασφάλεια από την εξέλιξη αυτή, αφού η Ionian Group διαθέτει στο στόλος της υπερσύγχρονα πλοία έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Δήλωση Ναμπίλ Μοράντ

Για το θέμα το πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: “Οι εξελίξεις με την αποχώρηση των δύο πλοίων της Kefalonian Lines από το λιμάνι της Κυλλήνης δεν επηρεάζουν την εισροή επιβατικού κοινό που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και φέρνει μεγαλύτερα έσοδα στο λιμάνι. Δεν χάνονται πελάτες, καθώς υπάρχουν και άλλα δρομολόγια, αλλά δυστυχώς αφήνει πολλές οικογένειες της περιοχής χωρίς δουλειά. Επίσης, ίσως να επηρεαστούν και οι εκπτώσεις των εισιτηρίων, καθώς η έλλειψη μεγάλου ανταγωνισμού ενδεχόμενα να παίξει ρόλο και στις τιμές.

Από την άλλη, θέλω να σταθώ στη μετακίνηση του ενός από τα δύο πλοία στο λιμάνι της Πάτρα όπου θα εκτελεί δρομολόγια Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Διακρίνω μία στόχευση για αύξηση μεταφορών στην Πάτρα, πράγμα που πιστεύω πως είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κατασκευή του Πάτρα-Πύργος. Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι εργολαβίες ώστε να μην αποκοπεί η Ηλεία από τα σύγχρονα δίκτυα μεταφοράς, με την Κυλλήνη να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μεταφορά και υποδοχή των τουριστών”.

Όλη η επικαιρότητα