Ηλεία

Ναμπίλ Μοράντ: Επενδύουμε στην εκπαίδευση

Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική εξέλιξη, για την περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, υπήρξε η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για χρηματοδότηση δύο νέων σχολικών συγκροτημάτων (Δημοτικό και Γενικό Λύκειο) σε Νέα Μανωλάδα και Λεχαινά αντίστοιχα, η κατασκευή των οποίων λύνει χρόνια προβλήματα και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των δύο συγκεκριμένων μεγάλων δημοτικών διαμερισμάτων.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» μετά την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αφορά στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό και στην συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.

Ο προϋπολογισμός της κατασκευής ανέρχεται για το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας σε 3.100.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι η εταιρεία του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Το ίδιο ποσό θα διατεθεί και για την κατασκευή κτηρίου που θα στεγάσει το Γενικό Λύκειο Λεχαινών.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης με σταθερά βήματα και προγραμματισμό υλοποιεί τη δέσμευση και την υποχρέωση που οφείλει στη νέα γενιά του Δήμου μας, όσον αφορά την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων που ανταποκρίνονται τόσο στις αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης στον Δήμο μας όσο και στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ο δήμαρχος, Ναμπίλ Ιωσήφ Μοραντ, μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη για τον δήμο του δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τα εξής:

«Δεχθήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση κατασκευής σχολικών μονάδων στην περιοχή του Δήμου μας από την Περιφέρεια. Είναι μια δικαίωση των αγώνων μας για τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της γνώσης. Το μέλλον και η ελπίδα βρίσκεται στη νέα γενιά. Ειδικά με την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας δίνεται οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταντο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για πολλά χρόνια. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν για να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη. Η συνεργασία μας τόσο με τις ΚΤΥΠ όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν άψογη.Σημαντική ήταν η βοήθεια του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφαρα και του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα.. Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή είχαμε ως προτεραιότητα ότι σχετίζεται με την εκπαίδευση και την μαθητική κοινότητα. Στόχος μας είναι και παρέχουμε όλα τα μέσα και τις κατάλληλες υποδομές για μια σύγχρονη εκπαίδευση. Άλλωστε η επένδυση στην εκπαίδευση των νέων μας είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την ανάπτυξη του τόπου μας και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας»..

Όλη η επικαιρότητα