Ηλεία

Ναμπίλ Μοράντ: «Το Λιμάνι της Κυλλήνης αφορά ολόκληρο το Δήμο»

Ακούστε το άρθρο

«Το Λιμάνι της Κυλλήνης δεν αφορά μόνο την Κυλλήνη αλλά ολόκληρο το δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης» τόνισε ο δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ στη συνεδρίαση του ΔΣ προχθές στα Λεχαινά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  ζήτησαν να γίνει συζήτηση με θέμα το μέλλον του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης με αφορμή βέβαια την διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης και ειδικότερα στο θέμα της ενοποίησης των Λιμενικών Ταμείων.

Ο δήμαρχος και η παράταξή του όπως και η παράταξη του κ. Τάκη Λαϊνά (που στη συνέχεια αποχώρησε) είπαν πως επειδή το θέμα είναι σοβαρό πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Να είναι ενημερωμένοι για το θέμα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι και θα πρέπει να καταθέσουν προτάσεις και να καταγραφεί η θέση των δημοτικών παρατάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Φυσικά ενδιαφέρον θα έχει η πρόταση που θα διατυπώσει  και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρέας Κορομηλάς (που ζήτησε να συζητηθεί προ ημερησίας το θέμα) και ο οποίος είναι γνώστης του θέματος, όπως άλλωστε ειπώθηκε από τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λέντζας που συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ, τόνισε ότι θα πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση να ληφθεί απόφαση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Τελικά επικράτησε η ψύχραιμη πρόταση της παράταξης Ναμπίλ με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Χάρδας και έτσι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με το τι θέλουν να πράξει το Δημοτικό Ταμείο Κυλλήνης. Και όπως ειπώθηκε από δημοτικό σύμβουλο, «καλό θα είναι άπαντες να αναζητήσουν και να διαβάσουν τον νόμο 4150/2013/ΦΕΚ Α/102/29.04.2013  που λύνει πολλές απορίες».

Άλλα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν (με αφορμή την επίσκεψη της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη στην περιοχή)  το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων με τις οσμές από την εταιρεία Fargeco, η ποιότητα του νερού (που είναι πρόβλημα ετών και στον Κάμπο) σε πολλές περιοχές του δήμου καθώς και η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Παραλειπόμενα

Σχετικά άνετη η νέα δημοτική σύμβουλος Βασιλική Κομπορόζου στην πρώτη της εμφάνιση μετά την ορκωμοσία της στη συνεδρίαση. Παρακολούθησε με ενδιαφέρον την συνεδρίαση και έδειξε ότι είναι  ενημερωμένη για πολλά θέματα.

Γοητευτικές  όπως πάντα οι κυρίες Αναστασία Οικονομοπούλου, Αννα Γεωργιοπούλου, Αλεξάνδρα Αλτούνη και η πρόεδρος ΤΚ Κυλλήνης Δήμητρα Φιτσάλου.

Παρών στη συνεδρίαση ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης, απόντες μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παλαιολόγος , η κ. Καραγιάννη Λευκαδίτη, ο κ. Σταυρόπουλος.

«Διψάμε για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων », είπε χαμογελώντας πρόεδρος ΤΚ που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του ΔΣ Ανδραβίδας Κυλλήνης όταν ρωτήθηκε «γιατί τόσος κόσμος σήμερα;». Είναι από τους προέδρους που δεν έχει χάσει ούτε μια συνεδρίαση.

Μανιακός καπνιστής ο κ. Τάκης Λαϊνάς, που κάποια στιγμή αποχώρησε με την παράταξή του. Συχνά έβγαινε εκτός αιθούσης για τσιγάρο και παρακολουθούσε από την πόρτα τα τεκταινόμενα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 με κάποια ομάδα συμβούλων να τραβάνε «συνωμοτικά» προς… ταβέρνα μεριά.

Όλη η επικαιρότητα