Ηλεία

Ναμπίλ Μοράντ: «Προσφυγή στο άρθρο 152»

Ακούστε το άρθρο

Δικαιώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και παραμένει πρόεδρος του συνδέσμου «Ηρακλής» ο Διονύσης Μάλιαρης, με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ να δηλώνει ότι σέβεται την απόφαση αλλά θα προσφύγει στο άρθρο 152 θεωρώντας ότι «το θέμα αντικατάστασης δεν είναι νομικό ή πολιτικό αλλά πάνω απ’ όλα ηθικό», όπως αναφέρει σχετικά σε δήλωσή του.

Χθες το πρωί αφού αναρτήθηκε η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την οποία δικαιώνεται ο Διονύσης Μάλιαρης και παραμένει στον «Ηρακλή» , ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε:

«Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Είχαμε όλες τις διαβεβαιώσεις από παντού ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σωστή. Η Αποκεντρωμένη έλαβε υπόψη της την απόφαση του άρθρου 152 του ’13 και όχι την απόφαση του ΣτΕ του ’15. Εμείς θα προσφύγουμε στο άρθρο 152 γιατί θεωρούμε ότι τι θέμα αντικατάστασης δεν είναι νομικό ή πολιτικό αλλά πάνω απ’ όλα ηθικό »

Η επόμενη μέρα

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης, όπως σχολίαζαν χθες αυτοδιοικητικοί του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  «δεν δικαιώνει μόνο τον Διονύση Μάλιαρη αλλά και τον Δημήτρη Χάρδα που στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οκτωβρίου είχε προτείνει προς τον πρόεδρο κ. Χρήστο Ζαφειρόπουλο να αναβάλει τη συζήτηση και αφού ζητήσουν γνωμοδότηση να επανέλθουν. Δικαιώνει επίσης και τον δημοτικό σύμβουλο  της παράταξης του Ανδρέα Κορομηλά, Νεόφυτο Παπαδόπουλο που είχε τονίσει τότε ότι η εισήγηση του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου είναι αντίθετη με όσα το Σύνταγμα αναφέρει σε συγκεκριμένο άρθρο του».

Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης ο Διονύσης Μάλιαρης μπορεί να παραμείνει πρόεδρος του Συνδέσμου «Ηρακλής» μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 ως αιρετός αφού δεν υπάρχει ασυμβίβαστο δεδομένου ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος.

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται όμως είναι τι θα συμβεί αν ο Σάκης  Μάλιαρης που θέλει να ρίξει όλο το βάρος του στον αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές παραιτηθεί από τον «Ηρακλή».

Τότε θα συνεδριάσει το ΔΣ του «Ηρακλή» και θα εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο από τα μέλη του ΔΣ που είναι τα εξής: Άννα Γεωργιοπούλου, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Σάκης Γεωργόπουλος, Αντώνης Αποστολόπουλος και Διονύσης Μάλιαρης.

Όλη η επικαιρότητα