Αχαϊα Ελλάδα

Ναυπάκτια μαθήτρια και Πατρινός μαθητής διακρίθηκαν στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής, στο Πεκίνο!

Ακούστε το άρθρο

Δεν σταματούν οι επιτυχίες για τους μαθητές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας…

Ναυπάκτια μαθήτρια και Πατρινός μαθητής απέσπασαν Χάλκινο Μετάλλιο και Εύφημη Μνεία στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας- Αστροφυσικής, στο Πεκίνο!

“Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), διαθέτοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαιδευτικούς που αφιερώνουν χρόνο και εκπαιδευτικούς πόρους για την εκπαίδευση και καλλιέργεια των μαθητών της και την υποστήριξη του ταλέντου και των δεξιοτήτων τους, έρχεται να προσθέσει στο ιστορικό της μία ακόμη μαθητική επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο!

Στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας συμμετείχαν 38 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική, με περίπου 200 μαθητές.

Η Αγγελική Μπανιά, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου κατέκτησε το ένα εκ των δύο Χάλκινων Μεταλλίων που έφερε στη χώρα μας η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, ενώ ο Διονύσης Γάκης του Πειραματικού Λυκείου Πατρών απέσπασε Εύφημη Μνεία (τιμητική διάκριση).

Συνολικά η Ελληνική Ολυμπιακή εκπροσωπήθηκε ως εξής:

Αγγελική Μπανιά του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου (Χάλκινο Μετάλλιο), Θέμης Πουλτουρτζίδης του 1ου Λυκείου Κιλκίς (Χάλκινο Μετάλλιο), Διονύσης Γάκης του Πειραματικού Λυκείου Πατρών (Εύφημη Μνεία), Χρήστος Κακογιάννης του Ελληνικού Κολλεγίου (Εύφημη Μνεία) και Αργύρης Γιαννίσης – Μανές  του Μουσικού Λυκείου Βόλου (Εύφημη Μνεία). Της αποστολής ηγήθηκαν ο Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Χαρά Παπαθανασίου του Πανεπιστημίου Leiden, Ολλανδίας.

Οι Έλληνες μαθητές έλαβαν ερεθίσματα για να αγαπήσουν την Αστρονομία-Αστροφυσική από τους εκπαιδευτικούς τους και στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος είχαν την αντίστοιχη υποστήριξη. Επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, η Ολυμπιακή Ομάδα εκπαιδεύτηκε στο Βόλο τον περασμένο Αύγουστο από εθελοντές αστρονόμους, αστροφυσικούς και παλιούς επιτυχόντες Ολυμπιάδων ενώ τα έξοδα της ελληνικής αποστολής κάλυψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα