My Name Is

My name is Grillas… Sakis Grillas!

Ακούστε το άρθρο

Στα 32 του ο Σάκης Γκρίλας είναι μια χαρακτηριστική φιγούρα στο nightlife της Ηλείας αφού είναι από τους πιο γνωστούς dj! Όντας ακόμα μαθητής βρέθηκε μπροστά στα μικρόφωνα του ραδιοφώνου, ενώ το 2003 για πρώτη φορά πάτησε το play και συνεχίζει μέχρι και σήμερα…

Το 2010 μπήκε στο χώρο των επιχειρήσεων ως μέτοχος στο Da Vinci (πεζόδρομο Αμαλιάδας), ενώ τώρα -εκτός από το djing- ασχολείται στις οικογενειακές επιχειρήσεις Joy Coffee House Bar (πλατεία Χαβαρίου) και Joy Villas Apartments Studios (παραλία Κουρούτας)…

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας μαθαίνουμε περισσότερα για τη σχέση του με το djing…

Ποιος είναι ο Σάκης με τρείς λέξεις;

Δυναμικός, αληθινός, clubber…

God is a dj έλεγαν, χρόνια πριν, οι Faithless… Τι σημαίνει το djing για σένα;

Το djing χωρίς να είσαι clubber δεν υπάρχει. Πρέπει να νιώθεις την κατάσταση, να αντιλαμβάνεσαι το χώρο και τον κόσμο που απευθύνεσαι, πρέπει να διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις και να το αγαπάς παράλληλα.

Υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που θα τα χαρακτήριζες αγαπημένα;

Ίσως, λόγω ηλικίας και αναμνήσεων να είναι η House μουσική… αλλά, μιλώντας πιο γενικά θα έλεγα ότι μου αρέσει η καλή μουσική!

Πόσο διαφορετικά πράγματα ακούς στο σπίτι σου σε σχέση με αυτά που παρουσιάζεις σε ένα μαγαζί;

Χα χα χα… γελάω γιατί από τα 1000 κομμάτια που ακούω αξίζουν μόλις 2-3! Τα έχω βάλει όλα σε μία σειρά πάντως… π.χ. την Τετάρτη ακούω την μουσική που πουλά η ελληνική βιομηχανία μουσικής, την Πέμπτη ακούω την μουσική που θέλω να παρουσιάσω με τον τρόπο μου…

Τι περιλαμβάνει το set σου; Έχεις «αρχή-μέση-τέλος» όταν παίζεις μουσική ή είσαι πιο free style;

Σίγουρα στην αρχή προετοιμάζω τον κόσμο αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεκινήσω το main πρόγραμμα δεν σταματάω πουθενά! Μπορεί να έχουν περάσει και 5-6 ώρες όταν ξανακοιτάξω το ρολόι μου! Απλά το τέλος για εμένα είναι… να σταματήσω να παίζω!

Είναι ο dj αυτός που θα καθορίσει πόσο καλή θα είναι μια βραδιά σε ένα χώρο διασκέδασης ή χρειάζονται κι άλλα πράγματα;

Διασκέδαση χωρίς μουσική δεν γίνεται αφού μιλάμε για το απαραίτητο συστατικό… άρα ναι πιστεύω πως το 80% για μια καλή βραδιά είναι ο dj και το 20% όλα τα υπόλοιπα…

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο όλοι οι dj`s να… παίζουν παντού! Συμφωνείς με αυτό;

Φυσικά, και είμαι υπέρ του guest. Ως guest γνωρίζεις κόσμο, καινούργιες νοοτροπίες, διαφορετικά ακούσματα και σίγουρα διευρύνεις τους μουσικούς σου ορίζοντες. Άλλωστε έχουν περάσει οι εποχές που οι επιχειρήσεις πλήρωναν καλά τον resident dj για να τον έχουν αποκλειστικότητα.

Έχεις «φτιάξει» δική σου μουσική;

Στο παρελθόν δοκίμασα και έχω κάνει 3-4 κομμάτια που έμειναν ημιτελή… Το μόνο που κάνω είναι να “πειράξω” τα κομμάτια με διάφορα edit ώστε να με βολεύουν την ώρα που παίζω.

Γενικότερα η σεζόν που «φεύγει» (Χειμώνας) ήταν «γεμάτη» για σένα;

Κλείνει άλλη μια χειμερινή σεζόν που ήμουν Resident στο Avenue Cafe Bar (Πεζόδρομος Αμαλιάδας), κι έκανα και αρκετά guest σε Αμαλιάδα, Πύργο και Πάτρα. Είμαι ικανοποιημένος γνωρίζοντας βέβαια ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα… φυσικά δεν σταματάω να ελπίζω σε καλύτερες μέρες ή μάλλον… καλύτερες νύχτες! (γέλια)

Τι άλλο φέρνει για εσένα το φετινό καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και σε λίγες μέρες και θα με ακούτε ως resident στο ιστορικό Mple Beach Bar (παραλία Κουρούτας) αλλά θα κάνω και πολλά guest εντός και εκτός νομού Ηλείας.

Τι θα ήθελες να δεις να συμβαίνει πολύ σύντομα στην Ηλεία;

Μπορώ να πω πως θα ήθελα να περάσει ένα αεροπλάνο και… να ρίξει μυαλό για όλους μας!

Όλη η επικαιρότητα