My Name Is

My name is Koulouris… Antonis Koulouris!

Ακούστε το άρθρο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλεία, την «εγκατέλειψε» για μερικά χρόνια λόγω σπουδών, αλλά τελικά επέστρεψε στη «βάση» του, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στα Τρίκαλα, και ακολουθώντας τις σπουδές του εργάζεται ως γυμναστής (personal trainer), αλλά όπως μας εξομολογείται μεγάλη του αγάπη είναι η στρογγυλή θεά, καθώς παίζει ποδόσφαιρο από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ακόμη, θα τον βρεις σε γνωστά στέκια της Ηλείας, πίσω από το bar, καθώς και στην παραλία της Γλύφας να «εποπτεύει» από τη θέση του ναυαγοσώστη. «Αυθόρμητος, αισιόδοξος, ρεαλιστής, ευγενικός και φιλόδοξος», με αυτές τις λέξεις περιγράφει – εν συντομία – τον εαυτό του, ο Αντώνης Κουλούρης, ο οποίος μιλά σήμερα στην «εφ. Πατρίς», για τη ζωή του, τα σχέδια και τα όνειρα του.

  1. Περιέγραψε μου με λίγες λέξεις τον Αντώνη

Αυθόρμητος, αισιόδοξος, ρεαλιστής, ευγενικός και φιλόδοξος!

  1. Ποια είναι η φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζεις τη ζωή;

Η φιλοσοφία μου όλα να τα ζήσω (γέλια)!

  1. Έχεις τελειώσει ΤΕΦΑΑ, ποιοι λόγοι σε οδήγησαν σε αυτή τη κατεύθυνση σπουδών, και τι σημαίνει για σένα ο αθλητισμός.

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό, τον οποίο λάτρεψα από μικρός σε όλα τα επίπεδα και η θέληση μου να καταρτιστώ πάνω σε αυτό. Ο αθλητισμός για εμένα είναι το παν, είναι τρόπος ζωής, χαλάρωσης και εκτόνωσης ταυτόχρονα. Δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τον αθλητισμό.

  1. Από πότε ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και τι σημαίνει για σένα το να παίζεις;

Το κλισέ «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι με μια μπάλα στα πόδια», αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα! Για αυτές τις δυο-τρεις ώρες που πατώ χορτάρι, αδειάζει το κεφάλι μου από τα πάντα. Δε σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από τη μπάλα. Με βοηθά να αφήνω πίσω ότι προβλήματα με απασχολούν και να είμαι αφοσιωμένος στο στόχο μου.

  1. Ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές που έχεις ζήσει μέσα στο γήπεδο στην έως τώρα πορεία σου;

Οι χειρότερες ήταν όταν είχα ένα σοβαρό τραυματισμό την περίοδο που ήταν να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο στα Τρίκαλα – την περίοδο που σπούδαζα στην πόλη – στην ομάδα που τότε ήταν στη Β’ Εθνική. Η άλλη ήρθε φέτος που τον υποβιβασμό της ομάδας της καρδίας μου, του Αίαντα Γαστούνης. Τώρα για τις καλύτερες, τι να πω, είναι πολλές, γιατί κάθε φορά που παίζω το διασκεδάζω. Νομίζω οι καλύτερες στιγμές, είναι όταν σκοράρω και αφιερώνω τα γκολ στα αγαπημένα μου πρόσωπα στην κερκίδα!

  1. Πως κρίνεις το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ηλεία;

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ηλεία έχει πέσει και αυτό θύμα της κρίσης, με συνέπειες την έλλειψη υποδομών, γηπέδων, παραγόντων κλπ. Το άσχημο είναι όταν χάνονται ταλέντα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

  1. Παίζεις ποδόσφαιρο, κάνεις personal training, εργάζεσαι ως ναυαγοσώστης αλλά και ως μπάρμαν, αρχικά, πως τα συνδυάζεις όλα αυτά και πως βλέπεις το μέλλον σου επαγγελματικά;

Καταρχήν το επάγγελμα του γυμναστή χρειάζεται από μόνο του τρέξιμο. Δηλαδή όσο περισσότερο χρόνο είσαι πρόθυμος να διαθέσεις, τόσο περισσότερο μπορείς να δουλέψεις. Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ ξέρω πως τα συνδυάζω, σίγουρα με λιγότερο χρόνο ξεκούρασης. Θεωρώ όμως πως είμαι σε μια παραγωγική ηλικία και μου αρέσει να καταπιάνομαι με πολλά πράγματα. Παίζω μπάλα επειδή μου αρέσει και αθλούμαι παράλληλα. Εργάζομαι ως ναυαγοσώστης μόνο το καλοκαίρι και τη δουλειά του μπαρμαν την κάνω για κάτι έξτρα. Το περισσότερο βάρος το ρίχνω στο personal! Η γενιά μου έχει ένα μέλλον… αβέβαιο. Παρόλα αυτά με φαντάζομαι να εργάζομαι ως personal trainer, με το δικό του χώρο, κάνοντας έτσι αυτό που μου αρέσει και αγαπάω.

  1. Ποια στοιχεία είναι αυτά που σε ελκύουν σε κάθε μια από τις διαφορετικές επαγγελματικές σου δραστηριότητες;

Μπάρμαν: Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο. Ναυαγοσώστης: Μακάρι να μη συμβεί ποτέ, αλλά αν συμβεί κάτι σε έναν άνθρωπο σε μα παραλία, θέλω να του δώσω τη βοήθεια μου. Γυμναστής: Μου αρέσει να φτάνω τους ασκούμενους μου στα όρια τους μέσα από τη γυμναστική.

  1. Είσαι ένας άνθρωπος που μπορείς να κρίνεις την διασκέδαση στην Ηλεία εκ των έσω. Πως βλέπεις τα πράγματα;

Δε γινόταν η κρίση να μην επηρεάσει τη νυχτερινή διασκέδαση. Τα μαγαζιά έχουν περιορίσει τις μέρες λειτουργίας του, διότι ο κόσμος δεν έχει την οικονομική άνεση να βγαίνει με τη συχνότητα που έβγαινε. Οι περισσότερες οικογένειες στερούνται τα βασικά, με τι όρεξη και με τι χρήματα θα βγουν να διασκεδάσουν; Και όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί αξιόλογοι επαγγελματίες οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να την κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα.

  1. Όταν εσύ βγαίνεις τι διασκέδαση επιλέγεις;

Δε μπορώ και να δουλεύω σε club και να πηγαίνω και για ποτό σε club. Όταν έχω χρόνο θέλω να πηγαίνω σε πιο χαλαρά bar, ή για ένα καλό φαγητό.

  1. Αυτό το καλοκαίρι εργάζεσαι στο Jo Club, γιατί κάποιος να το επιλέξει για την έξοδο του;

Είναι ένας φανταστικός χώρος που συνδυάζει πισίνα και θάλασσα και μπορείς να πιεις το ποτό σου ακούγοντας καταπληκτικές μουσικές επιλογές.

  1. Πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

Δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο, γιατί είμαι όλη μέρα στη θάλασσα… Τα βράδια μου τα περνάω με τους φίλους μου πηγαίνοντας για φαγητό ή παίζοντας παιχνίδια στο playstation, πάλι κοντά στη θάλασσα.

  1. Τι ελπίζεις και ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Να έχουμε υγεία, πάνω απ ‘όλα. Να περνάω καλά χωρίς να ενοχλώ κανέναν και να σταματήσει να υπάρχει αυτή η μοιρολατρία από τη γενιά μου, γιατί έχει φτάσει η ώρα εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί το μέλλον μας ανήκει.

Όλη η επικαιρότητα