My Name Is

My name is Mastrogiannopoulos… Sakis Mastrogiannopoulos!

Ακούστε το άρθρο

Ο Σάκης  Μαστρογιαννόπουλος, κατάγεται από τη Μυρσίνη Ηλείας. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τα φοιτητικά του χρόνια τον βρήκαν στην Πάτρα, να σπουδάζει στο τμήμα Πολιτικών Έργων. Μετά το πέρας των σπουδών του επέστρεψε στον τόπο του, κάνοντας το χόμπι του επάγγελμα. Θα τον βρεις πίσω από τα μπαρ, γνωστών μαγαζιών, και θα σου φτιάξει τα πιο εκλεκτά κοκτέιλ και όχι μόνο. Στο σημερινό ‘’my name is’’, μας αυτοσυστήνεται και μας μιλά για τη δουλειά που αγαπά.

Οι απαιτήσεις του επαγγέλματος

Η δουλειά του bartender απαιτεί να λείπεις αρκετές ώρες και κυρίως το βράδυ, οπότε έχεις αντίθετα ωράρια με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση του χρόνου που χρειάζεται να αφιερώσεις στους δικούς σου ανθρώπους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις προσωπική ζωή. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως με υπομονή και θέληση όλα γίνονται.

Το «κάτι» διαφορετικό

Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του μοναδικό στυλ. Έτσι κι ένας bartender, θα πρέπει να είναι δημιουργικός, επικοινωνιακός, να προσπαθεί να ικανοποιήσει και να προτείνει νέες γεύσεις στον πελάτη, έτσι ώστε και αυτός με τη σειρά του να τον εμπιστευτεί και να τον κερδίσει δημιουργώντας ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον.

Οι «δύσκολες» στιγμές

Σε αυτόν το χώρο μπορείς να συναντήσεις αρκετά περιστατικά γιατί συναναστρέφεσαι με πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες. Δεν θεωρώ όμως, πως έχω γίνει μάρτυρας κάποιου ακραίου συμβάντος.

Οι όμορφες αναμνήσεις

Σε  έναν χώρο που έχεις άμεση επαφή με κόσμο σίγουρα θα υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμήες. Για μένα είναι ικανοποίηση να μένει ο κόσμος ευχαριστημένος εξυπηρετώντας τον και να αποκτώ μια ιδιαίτερη σχέση με τον καθένα που μέσα στο πέρασμα των χρόνων πολλές φορές να εξελίσσεται σε φιλία και αμοιβαία εκτίμηση.

Πως ξεκίνησαν όλα

Ξεκίνησα λίγο ανορθόδοξα να κάνω το επάγγελμα, καθώς τον πρώτο καιρό ήμουν dj, και στη συνέχεια ασχολήθηκα με το bar. Το είδα σαν κάτι προσωρινό… στη συνέχεια όμως μου άρεσε και ήθελα να ασχοληθώ και να εξελιχθώ περισσότερο μέσα από αυτό.

Η διασκέδαση σου

Η δουλειά αυτή συνήθως συνδυάζεται από ένα ωραίο και ευχάριστο περιβάλλον που βοηθά την ώρα που εργάζεσαι να έχεις και εσύ όμορφες στιγμές, ειδικότερα με φίλους και δικούς σου ανθρώπους που βρίσκονται μαζί σου.

Το «άγγιγμα» της κρίσης

Η οικονομική κρίση είναι κάτι που τους έχει αγγίξει όλους, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Ο κόσμος πλέον ξοδεύει με περισσότερη σύνεση και αναζητά περισσότερο την ποιότητα… ωστόσο θα υπάρχουν πάντα και αυτοί που έχουν την δυνατότητα να ξοδεύουν αλόγιστα.

Όλη η επικαιρότητα