My Name Is

My name is Papagianni… Arianna Papagianni!

Ακούστε το άρθρο

Η Αριάννα Παπαγιάννη, αποτελεί ένα από τα πιο δροσερά πρόσωπα στον απαιτητικό χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ (εργάζεται στον OTE SPORT), κερδίζοντας, καθημερινά, την εκτίμηση του τηλεοπτικού κοινού και του αθλητικού κόσμου..

Κόρη του γνωστού Πύργιου μπασκετμπολίστα Γιάννη Παπαγιάννη (που έπαιξε σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Απόλλων Πατρών, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας 26 φορές), παρουσίασε πρόσφατα (σ.σ. στις 18 Φεβρουαρίου), την «Βραδιά των Άσσων» της ΠΑΤΡΙΣ–Σπορ, για 2η χρονιά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις…

Ξέχωρα από το αθλητικό ρεπορτάζ, η Αριάνα έχει διαγράψει σημαντική πορεία ως αθλήτρια του βόλει αγωνιζόμενη με τις ομάδες της Αρτέμιδας Κορυδαλλού, της Α.Ε Αγίας Παρασκευής, του Πανελληνίου, της Φιλίας Ηλιούπολης και της Θέτιδας Βούλας ενώ μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην ομάδα του Σαρωνικού…

Δείτε τι απαντά για όλα τα παραπάνω –και όχι μόνο- ως η σημερινή φιλοξενούμενη της στήλης…

Ποια είναι η Αριάνα με 3 λέξεις;

Αισιοδοξία, χαμόγελο, προσαρμοστικότητα.

Με τον πατέρα σου, Γιάννη Παπαγιάννη , να έχει διαγράψει μια πραγματικά λαμπρή καριέρα στο χώρο του μπάσκετ, πόσο εύκολη ήταν η απόφαση σου να ασχοληθείς με τον αθλητισμό; Ήταν δική σου επιλογή να ασχοληθείς με το βόλεϊ;

Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό ήταν μια… εύκολη υπόθεση καθώς προέρχομαι από μια αθλητική οικογένεια. Εκτός από τον πατέρα μου, που ήταν αθλητής του μπάσκετ, και η μητέρα μου υπήρξε αθλήτρια του βόλεϊ. Ως κορίτσι λοιπόν, ήταν λογικό να ακολουθήσω τα δικά της βήματα και να ξεκινήσω την ενασχόλησή μου με το βόλεϊ. Αυτή ήταν και ο άνθρωπος που με “έσπρωξε” να ασχοληθώ με τον αθλητισμό.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από την καριέρα του;

Δυστυχώς, δεν έχω εικόνες από την αθλητική καριέρα του πατέρα μου καθώς ήμουν πολύ μικρή σε ηλικία. Ωστόσο έχω δει αρκετά στιγμιότυπα, φωτογραφίες και έχω ακούσει ιστορίες που μόνο περήφανη με κάνουν να νιώθω.

Ποιο θα έλεγες ότι είναι το αγαπημένο σου άθλημα;

Μετά το βόλεϊ, πλέον αγαπώ εξίσου και το μπιτς-βόλεϊ. Φυσικά, λόγω της δουλειάς,  μου αρέσει να παρακολουθώ σχεδόν όλα τα αθλήματα.

Το αθλητικό ρεπορτάζ πως προέκυψε στη ζωή σου;

Ο αθλητισμός ήταν κομμάτι της ζωής μου από πολύ μικρή. Οι γονείς μου ήταν αθλητές, εγώ μεγάλωσα σε ένα γήπεδο βόλεϊ, οπότε δεν μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου μακριά από αυτόν. Μπαίνοντας στο λύκειο ήξερα πως αυτό ήταν που ήθελα να κάνω στη ζωή μου και δεν το μετανιώνω στιγμή.

Πώς νιώθεις σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο;

Η διαφορά για μια γυναίκα σε κάθε ανδροκρατούμενο χώρο είναι πως πρέπει να προσπαθήσει 100% περισσότερο για να αποδείξει πως αξίζει και γνωρίζει το αντικείμενο.

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου ως τώρα;

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι πως μετά από 5 χρόνια στον χώρο δουλεύω πάνω σε πολλά και διαφορετικά πόστα της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας γενικότερα. Κάτι που με κάνει καλύτερη κάθε μέρα και με βοηθά να αποκτώ περισσότερες εμπειρίες.

Πόσο σε κολακεύει το γεγονός ότι συγκαταλέγεσαι στις πιο όμορφες αθλητικές ρεπόρτερ της χώρας;

Η ομορφιά είναι η πρώτη εντύπωση. Το θέμα είναι πόσο δουλεύεις για να γίνεις καλύτερος και να είσαι χρήσιμος σε αυτό που κάνεις. Αυτή είναι η ουσία και όχι η εμφάνιση, που ωστόσο στο χώρο της τηλεόρασης, αποτελεί ένα συν στο όλο “πακέτο” του δημοσιογράφου.

Ποιο πιστεύεις ότι θα ήταν το ιδανικό σενάριο για σένα σε επαγγελματικό επίπεδο;

Γενικά δεν μου αρέσει να κάνω μακροχρόνια σχέδια και όνειρα πάνω στη δουλειά. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο μεράκι και αγάπη που το κάνω τώρα. Αν υπάρχουν αυτά τα δυο νιώθω πλήρης ως Αριάνα…

Υποστηρίζεις κάποια ομάδα ή είσαι «οπαδός» του «να κερδίσει ο καλύτερος»;

Ως ένας άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό θέλω να βλέπω ωραία παιχνίδια, σε καλό κλίμα και συνθήκες και να τα απολαμβάνω ως θεατής. Ωστόσο έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την Λίβερπουλ.

Πες μου πέντε φιγούρες του ελληνικού αθλητισμού που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό σου;

Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Μαρία Καραγκούνη και φυσικά η “μαγική” ποδοσφαιρική ομάδα του 2004 .

Ποια είναι η γνώμη σου για την «Βραδιά των Άσσων» της ΠΑΤΡΙΣ-Σπορ στην οποία συμμετείχες, παρουσιάζοντας την, για 2η χρονιά;

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι μέρος αυτής της σπουδαίας προσπάθειας που κάνει η ΠΑΤΡΙΣ – Σπορ. Και λέω προσπάθεια γιατί είναι πολύ σημαντικό πράγμα αυτό που έχει καταφέρει η ΠΑΤΡΙΣ. Να συγκεντρώνει τους κορυφαίους αθλητές της Ηλείας αλλά και τεράστιες προσωπικότητες του αθλητισμού σε μια βραδιά – γιορτή για τον Πύργο και την Ηλεία.

Ποια είναι η «σχέση» σου με τον Πύργο; Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την πόλη;

Ως παιδί περίμενα πότε θα τελειώσει το σχολείο για να έρθει το “μαγικό” τρίμηνο των διακοπών στο οποίο ερχόμουν στον Πύργο. Δυστυχώς πλέον λόγω της δουλειάς και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτήν έρχομαι πιο σπάνια. Ο Πύργος πάντα ήταν και θα είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι μου καθώς έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που αγαπώ πολύ.

Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου μετά από 10 χρόνια;

Όπως σας είπα δεν μου αρέσει να κάνω μακροχρόνια σχέδια… το μόνο που εύχομαι είναι να είμαι υγιής, χαρούμενη και να κάνω πράγματα που θα με γεμίζουν ως άνθρωπο.

Όλη η επικαιρότητα