Ελλάδα

Νέα ανατροπή στην υπόθεση Βαλεντίν – Ποια είναι η βιολογική της μητέρα

Ακούστε το άρθρο

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, που βρέθηκε στη Λυών, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν την άκρη του νήματος στην υπόθεση που ξεκίνησε ως εξαφάνιση και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η γυναίκα που εμφανίστηκε την Τετάρτη στο  αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν (Saint-Étienne) είναι η βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των γαλλικών αρχών προς της ελληνικές.

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού καθώς – όπως αναφέρουν από την έρευνα και τις συνεντεύξεις που έκαναν και στη γυναίκα αλλά και στο παιδί – διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για μητέρα και κόρη.

Σύμφωνα με την έρευνα των γαλλικών αρχών τόσο στο περιβάλλον της, τις συνεντεύξεις που πήραν αλλά και το σχολείο στο οποίο φοιτά η 7χρονη είναι βέβαιοι ότι είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο πατέρας της μικρής όταν είχε δηλώσει την εξαφάνισή της είχε υποστηρίξει ότι η σύζυγός του είναι νεκρή.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τους Γάλλους αστυνομικούς, είναι στην Γαλλία από το 2015.

Μάλιστα, οι Γάλλοι αστυνομικοί είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι αν επιθυμούν εξέταση DNA για να πιστοποιήσουν και τυπικά την συγγένεια ανάμεσα σε μητέρα και κόρη τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.

Μόλις χθες ο πατέρας της Βαλεντίν αποκάλυψε ότι η βιολογική μητέρα του παιδιού είναι στη ζωή και μένει στη γαλλική πόλη.

«Είχα χάσει τα ίχνη της μητέρας της εδώ και τέσσερα χρόνια. Εκείνη είχε την ιδέα και κανόνισε με την αδερφή της τις λεπτομέρειες. Εγώ αποφάσισα να πω ότι το παιδί εξαφανίστηκε, γιατί δεν ήξερα τι να πω στο σχολείο της μικρής και τους γνωστούς μας» τόνισε ο ίδιος.

Ο διάλογος του πατέρα με την Βαλεντίν

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού και πως αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2019, η Βαλεντίν μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από τη θεία της. Μάλιστα, η γυναίκα αυτή χρησιμοποίησε το διαβατήριο μιας από τις κόρες της, με την οποία η Βαλεντίν είχε ίδια ηλικία, ενώ έμοιαζαν αρκετά και τα χαρακτηριστικά τους.

Ο πατέρας της είχε εκδώσει και εκείνος αεροπορικό εισιτήριο για Γαλλία για τις 12 Φεβρουαρίου του 2020, αλλά δεν πέταξε ποτέ γιατί προσήχθη από τις αρχές για να εξεταστεί για την υπόθεση.

Ειδικότερα, φέρεται να είπε:

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 2019 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, όπου το παιδί του ήταν ευδιάθετο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν, ενώ τόνισε πως ο λόγος που είπε ψέμματα είναι για να έχει η κόρη του μια καλύτερη ζωή.

via

Όλη η επικαιρότητα