Ηλεία

Νέα Διοίκηση στο Ελληνικό ωδείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Ο Μουσικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΥΣ» ιδρύθηκε το 1932 ως Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα  και συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα, προσφέροντας στον πολιτισμό της περιοχής, μέχρι και σήμερα.  Η συνεργασία του με το Ελληνικό Ωδείο, ένα από τα παλαιότερα Ωδεία της χώρας, δημιούργησε το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, ένα από τα πρώτα παραρτήματα του Ελληνικού Ωδείου στην Ελλάδα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο των καταστατικών του υποχρεώσεων πραγματοποίησε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού του Συμβουλίου, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου.

Ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος  Γεωργόπουλος,  συγκάλεσε τα νεοεκλεγέντα μέλη στην 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την συγκρότησή του σε σώμα. Μετά από ψηφοφορία και ομόφωνη απόφαση των μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο για τα έτη 2018-2021 διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος – (Διοικητικός Διευθυντής Ωδείου): Γεώργιος Γεωργόπουλος

Αντιπρόεδρος – (Πρόεδρος Επιτροπής Χορηγιών –Υποτροφιών): Παύλος Ντάκουρης

Γενική Γραμματέας: Χριστίνα Σταλιά

Ταμίας: Λεωνίδας Κουτήφαρης

Έφορος – (Διοικητικών Υποθέσεων & Νομικός Σύμβουλος): Παναγιώτης Μπράμος

Έφορος – (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων): Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Μέλος – (Υπεύθ. Ιστορικού-Αρχειακού Υλικού και Βιβλιοθήκης): Νίκη Κατσιάπη

Μέλος – (Υπεύθυνη Διακόσμησης – Εικαστικής Χώρων Ωδείου): Σπυριδούλα Μπάστα

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε στην ανάληψη της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Ελληνικού Ωδείου Πύργου τον Οκτώβριο του 2012, από τον καταξιωμένο Σολίστ, Καθηγητή Κιθάρας,  Συνθέτη και Μαέστρο Θοδωρή Παναγόπουλο που υπηρετεί με αφοσίωση το Ωδείο τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς και στη  δημιουργία θέσης Διοικητικού Διευθυντή το ίδιο έτος, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Ωδείου, την οποία ανέλαβε ο Μουσικός – Επικοινωνιολόγος Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Το Νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Ωδείου Παράρτημα Πύργου ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του έργου, που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Παναγόπουλος αποφάσισε ομόφωνα την ανανέωση της θητείας του. Επίσης πρότεινε την ανανέωση της θητείας του έως τώρα  Διοικητικού Διευθυντή Γιώργου Α. Γεωργόπουλου  αναγνωρίζοντας το έργο που προσέφερε τα τελευταία χρόνια στην εύρυθμη λειτουργία του Ωδείου, η  οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Γραμματέα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου Ελένη Αυγερινοπούλου, ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό της για την άρτια λειτουργία της γραμματείας και τη πολύτιμη βοήθειά της στο εκπαιδευτικό έργο του Ωδείου.

Όλη η επικαιρότητα