Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης ‘καρατόμησε’ την Παπακώστα

Ακούστε το άρθρο

Την αντικατάσταση της Κατερίνας Παπακώστα στον τομέα Υγείας της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ η βουλευτής της ΝΔ αντικαθίσταται στη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα. Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία θα συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές του κόμματος: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μεγάλο Σάββατο, στο στόχαστρο της γαλάζιας βουλευτίνας Κατερίνας Παπακώστα, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κ. Παπακώστα τον κάλεσε να παραιτηθεί του κομματικού του αξιώματος μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής, ενώ άφησε υπονοούμενα για τον «βίο και την πολιτεία» του σε ότι αφορά την προσφορά του στην παράταξη.

Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του αντιπρόεδρου της ΝΔ σε κυριακάτικη εφημερίδα με την Κατερίνα Παπακώστα να τη σχολιάζει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνεται στόχος επίθεσης εκ των έσω, ούτε που η Κατερίνα Παπακώστα προκαλεί πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχεται τέτοιου είδους επίθεση από εν ενεργεία συνάδελφό του στο κόμμα και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο θέμα τη στιγμή που το μέγαρο Μαξίμου θέλει μεταξύ άλλων να στοχοποιήσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ως πρώην υπουργό υγείας για τα πεπραγμένα του στο εν λόγω υπουργείο.

Η επίθεση αυτή της κας Παπακώστα κατά πολλούς οφείλεται στον παρασκηνιακό ανταγωνισμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ για τη στελέχωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές και κυρίως για τη μάχη μεταξύ παλιών και νέων στελεχών για το συσχετισμό της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Άλλωστε οι δύο τους εκλέγονται στη Β’ Αθήνας ενώ είναι επίσης γνωστό ότι ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να διαμορφώσει δική του ομάδα βουλευτών.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα