ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

(02/10/2013 13:40)

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400)ημερήσιων επιδομάτων.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο μειώνονται κατά 50 οι ημέρες επιδότησης που μπορεί κάποιος να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας μέσα σε μια τετραετία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Από 01.01.2014 όπως παρουσιάζει το dikaiologitika.gr η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

Τελευταίες ειδήσεις

ΙΟΝΙΟ

Kαταγγελίες για «νέο Βατοπαίδι» στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Ως «φωτογραφικό» για την περίπτωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι των Εργαζομένων του ιδρύματος, άρθρο που συμπεριλαμβάνεται στο υπό συζήτηση προσχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας μ

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παραπέμπονται 64 άτομα για την υπόθεση Siemens

Στο εδώλιο για βαριές κακουργηματικές πράξεις ζητάει να καθίσουν 64 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη SIEMENS με πολυσέλιδη πρότασή του προς το Συμβούλιο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τα αποτελέσματα στους Εφοριακούς

Δυο Ηλείοι, ο Τρύφωνας Καββαθάς από τη ΔΟΥ Πύργου και ο Δημήτρης Κοντοθανάσης από τη ΔΟΥ Αμαλιάδας, εξελέγησαν και θα εκπροσωπήσουν τους Ηλείους συναδέλφους τους στο νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο το

ΑΘΗΝΑ

16χρονος έφτιαξε σελίδα με γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών στο Facebook

Υπόθεση που αφορούσε σε πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

ΙΟΝΙΟ

Σεισμός 4R στην Κεφαλονιά

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου