ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

(02/10/2013 13:40)

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400)ημερήσιων επιδομάτων.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο μειώνονται κατά 50 οι ημέρες επιδότησης που μπορεί κάποιος να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας μέσα σε μια τετραετία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Από 01.01.2014 όπως παρουσιάζει το dikaiologitika.gr η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

      

      

      

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι νέες διοικήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΡΓΟΣΕ

Για την ΕΥΔΑΠ προτείνονται στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων για τη θέση του πρόεδρου ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και για την ΕΡΓΟΣΕ εγκρίθηκε ο ορισμός του κ. Χρήστου Δουκάκη στη θέση του πρόεδρου

ΙΟΝΙΟ

Βλήμα όλμου στην παραλιακή της Ζακύνθου!

Το βλήμα, που με βάση το πιθανότερο σενάριο αλιεύθηκε από κάποιο ψαράδικο και εγκαταλείφθηκε στην παραλιακή, είχε περίπου 50 εκατοστά μήκος και εντοπίστηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα

ΑΘΗΝΑ

Στο Σύνταγμα το πρώτο δημοψήφισμα για το «ναι»

Με σφυρίχτρες, ελληνικές κι ευρωπαϊκές σημαίες, χιλιάδες κόσμου βρίσκεται και διαδηλώνει στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ - Κλειστές Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημ

ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Επάρκεια προϊόντων και καυσίμων, δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις

Αυτό υπογραμμίζει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς κατά τη σημερινή ημέρα, ενώ δηλώνει ότι οι τιμοληψίες θα συνεχιστούν κ

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ;

Τέσσερα σημεία βάζει στη διαπραγμάτευση η Αθήνα

Να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν την ίδια πρόταση ως καινούρια καλεί τους εταίρους ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης εν μέσω έντονης φημολογίας ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει νέο γύρο ε