ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

(02/10/2013 13:40)

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400)ημερήσιων επιδομάτων.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο μειώνονται κατά 50 οι ημέρες επιδότησης που μπορεί κάποιος να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας μέσα σε μια τετραετία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Από 01.01.2014 όπως παρουσιάζει το dikaiologitika.gr η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αλιβιζάτος: Ο Παπακωνσταντίνου είναι ευφυής, δεν θα έκανε κάτι τέτοιο με τη λίστα

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, στενός συνεργάτης σε θέματα Πληροφορικής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έπιασε πρώτος το νήμα των καταθέσεων σήμερα, Πέμπτη, στο Ειδικό Δικαστήριο, για τους χειρισμούς του πρώην

ENERGEAN OIL & GAS

Η Energean Oil & Gas αναλαμβάνει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών του Ειδικού Σχολείου Καβάλας

Αρωγός στις προσπάθειες των διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Καβάλας έρχεται η Energean Oil & Gas, καθώς ανέλαβε να καλύψει το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών στις οποίες

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «φρένο» στα έργα της Αμβρακίας Οδού

Η κατάσταση για το έργο είναι αυτή την ώρα ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού ο εργολάβος, που έχει ήδη κριθεί έκπτωτος δύο φορές για τις δύο από τις τέσσερις εργολαβίες και τρείς φορές για τη μία, φαίνεται πως

ΔΗΜΟΣΙΟ

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τις διαθεσιμότητες, το υπουργείο τις ανέστειλε

Παρά τις διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου η ανεξάρτητη αρχή ανήρτησε την Τετάρτη νέους πίνακες - Ακολούθησε ανακοίνωση για αναστολή κάθε σχετικής διαδικασίας - Τι δηλώνουν πηγές από το ΑΣΕΠ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Απεγκλωβισμός τριών γυναικών στο Αγρίνιο μετά από φωτιά

Στον απεγκλωβισμό τριών ηλικιωμένων γυναικών προχώρησαν, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην είσοδο τριώροφης κατοικίας στην ο