ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

(02/10/2013 13:40)

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400)ημερήσιων επιδομάτων.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο μειώνονται κατά 50 οι ημέρες επιδότησης που μπορεί κάποιος να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας μέσα σε μια τετραετία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Από 01.01.2014 όπως παρουσιάζει το dikaiologitika.gr η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

 
 

Τελευταίες ειδήσεις

ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται η επαναφορά μέρους της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Σκέψεις μερικής επαναφοράς της ομάδας «Δέλτα» -περίπου τρεις μήνες μετά την κατάργησή της- μελετά τις τελευταίες ώρες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Δέσμευση των αγροτών να ανοίξουν προσωρινά το τελωνείο του Προμαχώνα

Τη δέσμευση ότι θα ανοίξουν το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για όση ώρα χρειαστεί, ώστε να αποφορτιστεί η κίνηση που έχει δημιουργηθεί και στις δύο πλευρές, έδωσαν οι έλληνες α

ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ

Νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες φέρνει η κυβέρνηση

Σύντομα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης, μετά και την τρίτη άκαρπη προσπάθεια της Διάσκεψης των Προέδρων να συγκροτηθεί από τα 4

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ζάκυνθος: Η Ντένια στην Αμερική με το πρωθυπουργικο αεροσκάφος!

Η Ντένια Παράσχη ξεκινάει το ταξίδι της ελπίδας στην Αμερική και μάλιστα με το πρωθυπουργικο αεροσκάφος - Η τεράστια αγάπη και το μήνυμα της απίστευτης Ζακυνθινής κοινωνίας έφτασε στις άκρες της γης,