ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει (PHOTO)

(02/10/2013 13:40)

Αλλάζουν και πάλι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τους ανέργους να το λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ακόμη λιγότεροι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ αφού προβλέπετε εκ νέου αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης όπως προβλέπει ο νόμος.

Το 2013 είχε θεσπιστεί ένας περιορισμός που άφηνε ανέργους χωρίς το επίδομα ανεργίας αφού εάν ένας άνεργος είχε 450 ημέρες επιδότησης την τελευταία τετραετία δεν μπορούσε να λάβει το βοήθημα .

Ποιος νέος περιορισμός θα ισχύει από το 2014 για να πάρει κάποιος άνεργος το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1.1.2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Εάν εντός της τετραετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400)ημερήσιων επιδομάτων.

Έτσι με τη ρύθμιση αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο μειώνονται κατά 50 οι ημέρες επιδότησης που μπορεί κάποιος να λαμβάνει το επίδομα ανεργίας μέσα σε μια τετραετία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

Από 01.01.2014 όπως παρουσιάζει το dikaiologitika.gr η διάρκεια επιδότησης έτσι όπως εμφανίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, εξαρτάται πλέον και από τον περιορισμό των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας για την τετραετία πριν από την έναρξη της επιδότησης.

Πηγή: imerisia.gr

Σχολιάστε

loading...

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ EPSILON

Τηλεοπτικές άδειες: Ασφαλιστικά μέτρα από Mega, ΣΚΑΪ και AΝΤ1

Με μπαράζ αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας να μπλοκάρουν τη διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Θρήνος: Νεκρή η Μαίρη Γκούμα – Σοκάρουν οι εικόνες της τραγωδίας

Η φυσικοθεραπεύτρια Μαίρη Γκούμα, που εργαζόταν στο spa γνωστού ξενοδοχείου της Λευκάδας, είναι η άτυχη 29χρονη που έχασε τη ζωή της στα νερά του Αμβρακικού, όταν το αυτοκίνητό της - για άγνωστο λόγο

ΟΑΕΔ

Έως τις 4 Ιουλίου οι αιτήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας- Όλα τα κριτήρια

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, για την πρόσληψη σε μια από τις 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης για διάστημα οκτώ μηνών σε δήμους και κέντρα φιλοξενίας π

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βοιωτία - Δύο τα μεγάλα μέτωπα (PHOTOS - VIDEO)

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκ

ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ

Αθήνα: Τρόφιμος ψυχιατρείου το έσκασε και κέρδισε μεγάλο ποσό σε τυχερό παιχνίδι

Η ιστορία που θα σας περιγράψουμε παρακάτω είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αφορά έναν τρόφιμο ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος πριν από μερικά 24ωρα έθεσε σε κόκκινο συναγερμό το Δαφνί.