Η δίαιτα του Karl Lagerfeld!

ΓΥΝΑΙΚΑ

Η δίαιτα του Karl Lagerfeld!

(23/10/2013 10:46)

Όταν ο Karl, ο Κάιζερ της μόδας αποφάσισε να αδυνατίσει δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει μια οποιαδήποτε δίαιτα.

Ανέθεσε έτσι στον Dr. Claude Houdret να του σχεδιάσει ένα ολόκληρο σύστημα διατροφής από την αρχή. Μια δίαιτα που τον βοήθησε να χάσει 41 ολόκληρα κιλά σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο. Και κάπως έτσι το πρόγραμμα διατροφής έγινε διάσημο, σαν τον κύριο που το ακολούθησε πρώτος.

Ακολούθησε η έκδοσή του σε βιβλίο και απέκτησε δεκάδες φανατικούς... Τι είναι ακριβώς η δίαιτα Karl Lagerfeld; Πώς μπορεί κανείς να την ακολουθήσει; Τι γνώμη έχει ο διαιτολόγος για την αποτελεσματικότητά της; Μάθε τα πάντα...

Οι βασικοί άξονες της δίαιτας

Το πρόγραμμα διατροφής έχει ως βασικό στοιχείο την πρωτεΐνη, αφού όπως ισχυρίζεται ο συγγραφέας της, μειώνοντας τους υδατάνθρακες και προσφέροντας στο σώμα σου άφθονη πρωτεΐνη εξασφαλίζεις απώλεια λίπους και όχι μυικής μάζας και υγρών. Έτσι, ο dr. Houdret προτείνει εκτός από την πρωτεΐνη που λαμβάνεις από τα τρόφιμα να χρησιμοποιείς και συμπληρώματα, τα οποία έχει σχεδιάσει ειδικά ο ίδιος και εντάσει στη δίαιτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα*.

Έχοντας αυτά κατά νου, οι τρεις βασικοί άξονες της δίαιτας Lagerfeld είναι:

Εντάσσεις την πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα προκειμένου να αποφύγεις τη μείωση της μυικής μάζας που μπορεί να προκληθεί από τη μείωση των θερμίδων.

Αποφεύγεις τα λιπαρά, κυρίως για να κατορθώσεις να περιορίσεις τις θερμίδες

Εξασφαλίζεις την πρόσληψη υδατανθράκων για τις φάσεις ένα και δύο από τα φρούτα και τα λαχανικά.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ

Η περίπτωση του σχεδιαστή απαιτούσε και ριζικά μέτρα, πράγμα που σήμαινε πως τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της δίαιτας η ημερήσια κατανάλωση σε θερμίδες ήταν πολύ χαμηλή! Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο διαιτολόγος στο βιβλίο που κυκλοφόρησε προτείνει σε όσους δεν θέλουν να χάσουν πολλά κιλά να προσπεράσουν την πρώτη φάση της δίαιτας.

Δες τι περιλαμβάνουν οι τρεις φάσεις της δίαιτας και πώς μπορεί κανείς να τις εφαρμόσει...

Πρώτη Φάση

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει μόλις 800 με 900 θερμίδες την ημέρα και συστήνεται για διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων. Οι διαιτώμενοι μπορούν να απολαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα, τα οποία αποτελούνται κατά κύριο λόγο από συμπληρώματα πρωτεΐνης και λαχανικά. *Η πρώτη φάση είναι αρκετά σκληρή και ολιγοθερμική και συστήνεται η συμβουλή γιατρού για να την ακολουθήσεις.


Δεύτερη Φάση

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει ένα ημερήσιο μενού 1000-1200 θερμίδων και επιτρέπει την αντικατάσταση των συμπληρωμάτων του βραδινού με κανονικά γεύματα όπως κοτόπουλο, ψάρι ή κρέας. Δες το μενού της δεύτερης φάσης... Τρίτη φάση Στην τρίτη φάση οι θερμίδες αυξάνονται μεταξύ 1200-1600 την ημέρα και οι διαιτώμενοι μπορούν να προσθέσουν στο μενού προϊόντα ολικής για πρωινό αλλά και φρούτα μαζί με το βραδινό τους.


Τρίτη Φάση

Στην τρίτη φάση οι θερμίδες αυξάνονται μεταξύ 1200-1600 την ημέρα και οι διαιτώμενοι μπορούν να προσθέσουν στο μενού προϊόντα ολικής για πρωινό αλλά και φρούτα μαζί με το βραδινό τους. 

Σχολιάστε

loading...

Τελευταίες ειδήσεις