Ηλεία

Μουσική αγωγή για ΑμεΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την χρονιά αυτή λειτουργεί το Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών.
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου αντιλαμβανόμενο τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία μας, τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα παιδιά αλλά και τις ευκαιρίες που αναζητούν μέσω της μουσικής, παρέχει νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες στη σχολική χρονιά 2022-23.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την χρονιά αυτή λειτουργεί το Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών.

Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η μουσικός, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός Διονυσία Πασσά, παλαιότερη σπουδάστρια και η ίδια του Ελληνικού Ωδείου Πύργου καθώς και καθηγήτριά του στο πιάνο και τα θεωρητικά μαθήματα.

Η κυρία Πασσά αναφερόμενη στον σπουδαίο ρόλο της μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά ΑμεΑ, τονίζει:

«Είναι κοινά αποδεκτό ότι η μουσική εξυψώνει το πνεύμα του ανθρώπου, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του, μεταμορφώνει κάθε ανθρώπινη εμπειρία και χαρίζει σε κάθε άτομο μια ξεχωριστή πηγή χαράς που ο καθένας μπορεί να ευφραίνεται σε όλη του τη ζωή.

Στην κοινωνία ανέκαθεν έπαιξε, παίζει και θα παίζει πάντοτε ένα τεράστιο ρόλο.

Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να την κάνουμε προσιτή σε όλους ώστε να μπορούν να την εκτιμούν και να την απολαμβάνουν χωρίς εξαίρεση. Η συμβολή της μουσικής στα προγράμματα αποκατάστασης Α.μ.ε.Α. θεωρείται σημαντική τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στο μαθησιακό και ψυχαγωγικό τομέα καθώς το μάθημα της μουσικής συμβάλλει στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ικανοτήτων των ατόμων αυτών, ανεξαρτήτου προβλήματος.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι η διεπιστημονική φύση της μουσικής διαφαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί να ενισχύσει: Tην άρθρωση και τη γλώσσα, όπως στη λογοθεραπεία. Την αδρή κινητικότητα, όπως στη φυσιοθεραπεία. Τη λεπτή κινητικότητα, όπως στην εργοθεραπεία. Τις γνωστικές δεξιότητες, όπως στην ειδική αγωγή. Τη συναισθηματική οργάνωση, όπως στην ψυχολογία.

Συνδυαστικά με κάθε κλάδο ανάλογα με το ατομικό κλινικό προφίλ και τις ανάγκες κάθε ατόμου μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη θεραπευτική και εκπαιδευτική βοήθεια αλλά και να συνδράμει στην ολόπλευρη προσωπική και κοινωνική εξέλιξή του, ανεξαρτήτου ηλικίας και διαταραχής».

Για την ένταξη στο τμήμα μουσικής εκπαίδευσης ΑμεΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, η υπεύθυνη του τμήματος Διονυσία Πασσά επικοινωνεί και συνεργάζεται με τους γονείς και είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων για περαιτέρω πληροφορίες.

Η μουσική είναι το μέσον για το ταξίδι στην γνώση, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στη ζωή!

Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 5-9 το απόγευμα στη γραμματεία του Ωδείου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210- 33179, e-mail: odeonpyrgou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα