Ηλεία

Νέα επιστολή Νικολούτσου: Ζητά συγκεκριμένη δέσμευση για τον δρόμο…

Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, επανήλθε για μια φορά ακόμη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος ο οποίος ζητά συγκεκριμένη δέσμευση για το στοχοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, την οποία κοινοποίησε στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος και τους Ηλείους βουλευτές κρούει το «καμπανάκι κινδύνου» για τις νέες καθυστερήσεις στο έργο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Επιμελητήριο Ηλείας, εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για την εξέλιξη των διαδικασιών υλοποίησης του οδικού έργου Πάτρα – Πύργος (τμήμα Βούναργο – Μιντιλόγλι) μετά την αναβολή δημοπράτησης της 8ης εργολαβίας.

Και προσθέτει ακόμη τα εξής:

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας, για εκπόνηση δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος – στοχοδιαγράμματος, γιατί η όλη εξέλιξη, έχει επιφέρει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού προξενείτε επιβράδυνση στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου, μειώνοντας δραματικά την αισιοδοξία για επενδύσεις και έξοδο από την κρίση…».

Να σημειωθεί ότι το ΕΒΕ Ηλείας έχει παρέμβει αρκετές φορές και μάλιστα σε έγκαιρο χρόνο για το έργο του αυτοκινητόδρομου, διαφωνώντας από την αρχή με τον τρόπο και την μέθοδο που επιχειρείται να εκτελεσθεί.

Έχει καταθέσει δε, και συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο, έτσι ώστε να μην χαθεί περαιτέρω χρόνος και να επισπευσθούν αποτελεσματικά οι διαδικασίες κατεύθυνσης, στην οποία κινείται και τώρα.

Όλη η επικαιρότητα