Πολιτική

Στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση ο Χαλίφα Χαφτάρ

Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση έρχεται ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ αύριο, Παρασκευή στις 13:00 στο Γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 09:20 π.μ., στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ».

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που θα γίνει την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι ο Χαφτάρ δεσμεύτηκε στην εφαρμογή μιας εκεχειρίας στη Λιβύη.

«Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό», μετέδωσε το n-tv επικαλούμενο τον Μάας, που έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη.

Την Κυριακή πραγματοποιείται η Διάσκεψη στο Βερολίνο με στόχο την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη Λιβύη μεταξύ των δυνάμεων του εθνικού στρατού της Λιβύης που ελέγχεται από τον Χαφτάρ και την κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Σάρατζ. Στη Διάσκεψη αυτή δεν έχει προσκληθεί η Αθήνα.

via

Όλη η επικαιρότητα