Ηλεία

Νέα Φιγαλεία: Στόχος η προστασία της νότιας ορεινής Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Στη Νέα Φιγαλεία βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας Ολυμπίας Κατσάμπουλα, όπως αναφέρει το Φιγαλείαnews24.

Ανάμεσά τους ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδος, Αρχιπύραρχος Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στη περιοχή για να επισκεφθεί τις κινητές μονάδες της πυροσβεστικής στο Θολό Ζαχάρως, τη Νέα Φιγαλεία, την Καλλιθέα, τα Κρέστενα, ενώ θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και σε άλλες περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατά την αντιπυρική περίοδο. Στη Νέα Φιγαλεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας ο Πύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος, καθώς και αξιωματικοί από την Πάτρα και τον Πύργο.

Στην άτυπη συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και θέματα σχετικά με την πυροφύλαξη περιοχών όπως ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, η Νέδα, το Πλατανόδασος της Λυνίσταινας και το Μοναστήρι της Ζούρτσας. Επίσης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως οι αντιπυρικές ζώνες, οι τοποθεσίες των δεξαμενών νερού και η πληρότητά τους, το καθάρισμα των οικοπέδων και οι ευθύνες δήμου και κατοίκων κ.ά. Παραβρέθηκαν και οι εθελοντές Θάνος Χουλιάρας, Γιώργος Γενναίος και Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, γνωστοί στο Πυροσβεστικό Σώμα για τις δράσεις τους σε πυροφύλαξη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς επίσης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα της ΔΕ Φιγαλείας, Δημήτρης Βηλαράς.
Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση, στο ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας, που θεωρείται ίσως το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο την Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα