Εκπαίδευση Ηλεία

Νέα Μανωλάδα: Αγιασμός στα προκάτ για 11η χρονιά

Ακούστε το άρθρο

Για ενδέκατη χρονιά το δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας ξεκίνησε την νέα σχολική χρονιά στεγασμένο σε προκάτ.

Εβδομήντα πέντε μαθητές φοιτούν στο σχολείο που έχει εντυπωσιάσει με τις δραστηριότητές του και έχουν χαρακτηριστεί ως «η γενιά των προκάτ».

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξημερώσει μια νέα μέρα για το σχολείο μας» δήλωσε στην «Πατρίς» ο διευθυντής του σχολείου κ Δημήτρης Βασιλόπουλος λίγο μετά την τελετή αγιασμού.

Από τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης δεν παρέστη κάποιος δημοτικός σύμβουλος παρά μόνο ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Ξενοφώντας Ανδρέου.

Σύμφωνα με πηγές από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας: «Το έργο έχει δημοπρατηθεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2019. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε από την ΚτΥΠ ΑΕ.  Το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο».

Το κτίριο του σχολείου είχε κριθεί επικίνδυνο μετά τον σεισμό του 2008. Το νέο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.103,06 τ.μ. Θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις, και θα παραδοθεί κτίριο με έξι αίθουσες διδασκαλίας, συνολικής επιφάνειας 1.701,26 τ.μ.. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,1 εκατ ευρώ. Δικαιούχος έχει οριστεί η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας είναι ένα από τα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» μετά την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όλη η επικαιρότητα