Ηλεία

Νέα Μανωλάδα: Αλλάζουν τα πατώματα στο Δημοτικό Σχολείο

Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας θα συνεχίσει  και τη νέα σχολική περίοδο 2017-2018, δηλαδή για 10η χρονιά,  να λειτουργεί στις μουχλιασμένες προκάτ αίθουσες. Την Κυριακή το βράδυ συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου γονείς των μαθητών και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου κ. Σάκη Κυπριώτη, ο οποίος έχει δώσει τα τελευταία χρόνια αγώνες για να επιστρέψει η κανονικότητα στο Δημοτικό.

Στη χθεσινή συγκέντρωση ο διευθυντής τους ανακοίνωσε παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ανδρέα Χαμουζά ότι συνεργείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης θα προβεί στην αντικατάσταση των μουχλιασμένων δαπέδων των προκάτ αιθουσών. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, αφού η επισκευή του παλαιού κτιρίου θα καθυστερήσει ενώ η ανέγερση νέου κτιρίου θα πάρει τουλάχιστον τρία χρόνια. Να σημειωθεί ότι είχαν γίνει προσπάθειες να τοποθετούνταν νέες προκάτ αίθουσες αλλά δυστυχώς και αυτή η λύση δεν τελεσφόρησε.

Τα παιδιά θα είναι και φέτος καταδικασμένα κάνουν μάθημα σε αίθουσες που δεν τιμούν την πολιτεία. Το δημοτικό σχολείο της Νέας Μανωλάδας, το ΝΕΑΡ (Νέο Έαρ) στο οποίο την παρελθούσα χρονιά φοιτούσαν 80 παιδιά, στελεχώνεται από άριστους και έμπειρους δασκάλους οι οποίοι αναπτύσσουν πρωτοβουλίες που κάνουν το σχολείο πανελληνίως γνωστό. Όλο το διδακτικό προσωπικό δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όχι όμως και αυτοί που πρέπει. Τα παιδιά επί εννέα χρόνια κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Όλη η επικαιρότητα