WEB tv Ηλεία

Νέα Μανωλάδα: 35χρονος χτύπησε τη μάνα, βίασε την κόρη και τις λήστεψε – Δίωρη ομηρία με το «κτήνος» (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ανάστατοι και τρομαγμένοι οι κάτοικοι της Ν.Μανωλάδας

Τι δήλωσαν και οι γυναίκες θύματα, μάνα και κόρη

Των Κώστα Ζαφειρίου, Κώστα Γκελντή & Αντώνη Φώτη

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Νέας Μανωλάδας από το νέο περιστατικό ωμής βίας ενώ εξοργισμένοι συγγενείς των δύο ανήμπορων γυναικών, μάνας και κόρης, οι οποίες κακοποιήθηκαν μέσα στο σπίτι τους, αποκαλούν «αιμοδιψή κτήνος» τον 36χρονο αλλοδαπό φερόμενο ως δράστη.

«Λέγαμε ότι τα βράδια φοβόμαστε ακόμη και μέσα στα σπίτια μας…Τώρα λέμε ότι ακόμα και τα μεσημέρια φοβόμαστε…» δηλώνουν κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας στην εφημ. «Πατρίς» μετά το νέο περιστατικό ωμής βίας σε μια περιοχή που «κάποιες ώρες κυκλοφορούν μόνο αλλοδαποί».

Η εισβολή

Απόγευμα Κυριακής στη Νέα Μανωλάδα και σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού εισβάλει ένας άγνωστος άνδρας. Προφανώς παρακολουθούσε και εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή που μια γυναίκα βγήκε στην αυλή για να πάρει ξύλα και εισέβαλε στο σπίτι. Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Στο σπίτι βρίσκονται δύο γυναίκες, μάνα και κόρη 76 και 53 ετών αντιστοίχως. Η ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα και η κόρη της επίσης με προβλήματα υγείας.

Όμηροι δύο ώρες

Από εκείνη την ώρα και για περίπου δύο ώρες, οι δύο γυναίκες έζησαν ως όμηροι, ένα μαρτύριο στα χέρια του αδίστακτου κακοποιού. Ο δράστης κάποια στιγμή και αφού είχε κλειδώσει την εξώπορτα, κτύπησε με τα χέρια του την ανήμπορη να αντιδράσει 76χρονη (κινείται με μπαστούνι) και την πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού όπου και την κλείδωσε. Νωρίτερα είχε ζητήσει χρήματα από την 53χρονη κόρη της η οποία όμως είχε μόνο 40 ευρώ επάνω της ενώ στο σπίτι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

«Την έζωσα με εκρηκτικά»

Ο αδίστακτος και θρασύς δράστης επιμένει να ζητά και άλλα χρήματα και υποχρεώνει την 53χρονη να βρει χρήματα από την …γειτονιά! Πράγματι η 53χρονη πηγαίνει σε γειτονικά σπίτια και ζητά χρήματα. Ο δράστης την παρακολουθεί διακριτικά από μικρή απόσταση. Κάποιος γείτονας έδωσε τελικά ένα ποσόν (100 ευρώ) στην 53χρονη και έτσι επέστρεψαν σπίτι. Οι γείτονες είδαν την 53χρονη αναστατωμένη αλλά εκείνη δεν τους είπε τι της συμβαίνει. Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί δεν είπε κάτι στους γείτονες η 53χρονη είπε ότι ο δράστης την προειδοποίησε να μη μιλήσει γιατί της είπε: «έχω βάλει εκρηκτικά στη μάνα σου και αν μιλήσεις θα την ανατινάξω…» και στα χέρια του κρατούσε ένα τηλεκοντρόλ.

Αιμόφυρτη στους δρόμους

Ο αδίστακτος δράστης αφού πήρε και τα 100 ευρώ που του έδωσε η 53χρονη και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, τη χτύπησε και φέρεται ότι τη βίασε. Μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή. Η 53χρονη με μώλωπες και εκδορές στο σώμα και το πρόσωπο βγήκε στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τη μητέρα της… Στο πρώτο γειτονικό σπίτι που μπήκε, κάλεσε πρώτα στο τηλέφωνο την αδελφή της και μετά την αστυνομία.

Στον ιατροδικαστή

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίο για εξετάσεις από ιατροδικαστή. Την υπόθεση αρχικά επιλήφθηκε το Α.Τ. Βουπρασίας αλλά λόγω της σοβαρότητας των καταγγελλομένων γίνεται διερεύνηση και από τους άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Απ. Μαρτζάκλης.

Άριστος συντονισμός

Η κινητοποίηση των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ήταν άμεση. Διαχειρίστηκαν σωστά τα στοιχεία και τις πληροφορίες από το ΑΤ Βουπρασίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα με άριστα συντονισμένες κινήσεις εντόπισαν τον δράστη στον Πύργο τη στιγμή μάλιστα που ήταν έτοιμος να διαφύγει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα. Τον προσήγαγαν στο Τμήμα, αναγνωρίστηκε και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Ελέγχεται και για την συμμετοχή του σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Η περιγραφή των θυμάτων

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν περιέγραψαν τα δύο θύματα, μάνα και κόρη, στην κάμερα αθηναϊκού καναλιού. Η 72χρονη Ειρήνη Αργυροπούλου, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο 36χρονος αλλοδαπός: «Με καλσόν και ποδιές μας έδεσε. Με έκλεισε εμένα στην τουαλέτα και η Γιώτα του πρότεινε να πάνε σε μια γειτόνισσα να του πάρει 100 ευρώ δανεικά και θα τα δώσει αυτή. Ο δράστης θέλησε να πάει μαζί της. Εκεί όμως που πήγε η κόρη μου, λόγω και του φόβου εκείνη τη στιγμή δε μίλησε, αν και υπήρχαν τρεις γυναίκες που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν κακό. Πήρε τα λεφτά και τον έφερε πάλι στο σπίτι, όπου της έκανε ότι έκανε».

Από την πλευρά της, η 53χρονη Γιώτα Αργυροπούλου φοβούμενη για όσα θα μπορούσαν να της συμβούν, έκανε όσα της είπε ο δράστης. Για τα όσα έζησε ανέφερε: «Ήμουν στο σπίτι μαζί με τη μαμά. Πήγα λίγο έξω να πάρω ένα ξύλο να φέρω στο τζάκι και με το που γύρισα να κλείσω την πόρτα μπήκε αυτός μέσα. Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Έχω κάνει τρία χειρουργεία και δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Μας χτύπαγε και μας έβριζε. Πήγα να ανοίξω το παράθυρο να βγω έξω και με βουτάει από τα μαλλιά και με χτύπαγε κάτω. Αν δε μου δώσετε λεφτά θα πεθάνετε μας έλεγε».

Η επίσημη ανακοίνωση

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής: «Εξιχνιάσθηκε, άμεσα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, υπόθεση ληστείας και βιασμού, σε περιοχή της Ηλείας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 36χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη ληστείας, βιασμού, καθώς και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το μεσημέρι, μετέβη σε οικία, σε περιοχή της Ηλείας, όπου διαμένει μια 53χρονη γυναίκα μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα της και τους αφαίρεσε με την άσκηση σωματικής βίας, το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.

Στη συνέχεια, ο δράστης κλείδωσε την μητέρα της παθούσας σε δωμάτιο και με απειλές κατά της ζωής της, εξανάγκασε την 53χρονη κόρη της να μεταβεί, σε γείτονές της και να δανειστεί το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, το οποίο του το παρέδωσε.

Όταν η 53χρονη επέστρεψε στην οικία της ο 36χρονος δράστης την ακινητοποίησε και την βίασε, ενώ στη συνέχεια την εγκατέλειψε δεμένη και διέφυγε. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, εντόπισαν τον 36χρονο δράστη στο ΚΤΕΛ Πύργου, λίγο πριν αναχωρήσει σε περιοχή εκτός της Ηλείας και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Ανάγκη ενίσχυσης!

Με αφορμή το σοβαρότατο επεισόδιο που σημειώθηκε στη Μανωλάδα και στο οποίο ο δράστης είναι αλλοδαπός, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος έκρουσε για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, μιας και αναμένεται να έρθουν μεγάλοι αριθμοί μεταναστών, το ποιόν των οποίων είναι άγνωστο. Οι υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες στον νομό εκτιμά πως δεν είναι ικανές να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε τόσο πιεστικές συνθήκες, καθώς ήδη το προσωπικό τους είναι αρκετά πιεσμένο με τις υπάρχουσες.

Τέλος, ζήτησε από την Κυβέρνηση να δώσει λύση στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα της Ηλείας, ενώ θέλησε να αφήσει και αιχμές για τη μέχρι τώρα στάση της στο ζήτημα ενίσχυσης, με ενδεικτικό παράδειγμα τον ερχομό μονάχα δύο υπαλλήλων στις τελευταίες μεταθέσεις που έγιναν για τον νομό.

Όλη η επικαιρότητα